Actualitate

Consiliului Județean Maramureș a aniversat 25 de ani de excelență în administrația publică județeană

Consiliul Județean Maramureș a aniversat vineri, 10 noiembrie 2017, 25 de ani de la constituirea primului consiliu județean. Evenimentul a început încă de la primele ore ale dimineții, cu ”Ziua porților deschise” pentru toți cei care au dorit să viziteze instituția, birourile executivului, sălile de ședință sau turnul Palatului Administrativ. Cu începere de la ora 12.00, cei peste 200 de consilieri județeni, președinții și vicepreședinții care au activat sau încă activează în Consiliul Județean au participat la ședința festivă de la Teatrul Municipal din Baia Mare.

Printre oaspeții de seamă s-au numărat și ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Cosmin Butuza, parlamentari ai județului, directorii celor 23 de instituții din subordinea Consiliului Județean și directori ai instituțiilor deconcentrate din Maramureș. Momentul festiv a debutat cu intonarea imnului României de către Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, după care a urmat mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Actualul șef al administrației județene a arătat că instituția Consiliului Județean Maramureș reprezintă un etalon când ne referim la exercitarea funcției publice în administrația județeană. ”Vorbim despre proiectele finalizate, despre proiectele care se află în derulare, dar și despre cele care se află în fază de proiect. Dacă ne referim la proiectele finalizate putem vorbi despre drumul județean Baia Sprie – Bârsana și Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord, dacă ne gândim la proiectele aflate în derulare ne putem gândi la Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor sau operaționalizarea Aeroportului Internațional ”Maramureș”, iar proiectele mari care așteptăm să le implementăm ar fi, într-o primă fază, reabilitarea drumului județean pe Valea Izei și pe Valea Ruscovei, precum și finanțarea obținută pentru Drumul Nordului. Dar Consiliul Județean Maramureș nu înseamnă doar proiecte, ci și instituții aflate în subordine. Și aici vom aminti doar câteva din cele 23, respectiv Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu Baia Mare”, Ansamblul Național Folcloric ”Transilvania”, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. În subordinea CJ Maramureș se află instituții de cultură, muzee, spitale, școli speciale și toate muncesc pentru binele maramureșenilor. Consiliul Județean Maramureș înseamnă, în primul rând, oameni care au reprezentat instituția în acești 25 de ani. Iar dacă vorbim despre Consiliul Județean ca despre un întreg, atunci sufletul și inima este reprezentată de aparatul propriu al instituției, angajați sau personal contractual. Mulțumesc tuturor pentru devotamentul și dăruirea voastră, pentru tot ce faceți pentru Maramureș și maramureșeni”. În încheiere, actualul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a mulțumit tuturor președinților care au condus instituția în anii anteriori și i-a felicitat pentru activitatea depusă în mandatele lor.

 

Au sustinut discurcuri cei noua fosti președinți ai Consiliului judetean Maramures, ministrul Educației Naționale și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan. A urmat decernarea plachetelor și a diplomelor pentru vicepreședinții Consiliului Județean, pentru cei care au activat în funcțiile de secretari sau de administratori ai județului. Nu a lipsit nici mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, care a subliniat faptul că acest eveniment marchează un sfert de secol de muncă, de zbateri, de idealuri, de împliniri.

La final, toți consilierii județeni care au activat în acești 25 de ani au fost recompensați cu o diplomă și o plachetă, evenimentul continuând în fața Palatului Administrativ din Baia Mare cu spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, ”Cât îi Maramureșu”, unde au fost prezenți invitați din Moldova, Transilvania, Țara Românească, Chișinău și Cernăuți. Momentul aniversar s-a încheiat prin aprinderea iluminatului arhitectural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *