Comunitate

Consiliul Judeţean Maramureş nu doreşte clădirea “Tricomar”. Ce se întâmplă mâine

Deşi este o ruină şi reprezintă un real pericol public, Consiliul Judeţean Maramureş nu doreşte clădirea “Tricomar”.

În şedinţa extraordinară programată pentru Joi, 9 august, consilierii vor vota un proiect de hotărâre în care Consiliul Judeţean Maramureş invocă neexercitarea dreptului de preemţiune asupra imobilului.
“Proiect de hotărâre privind neexercitarea de către Judeţul Maramureş a dreptului de preemțiune asupra imobilului situat în Baia Mare, str. Vasile Lucaciu, nr. 61, judeţul Maramureş, Monument istoric cunoscut sub numele de „Fostul palat episcopal, azi Întreprinderea de tricotaje””, se arată la punctul 13 din Ordinea de zi a şedinţei.

Clădirea Tricomar, în atenţia autorităţilor. Decizii de ultimul moment luate de CJSU

Potrivit dicţionarelor juridice, dreptul de preemţiune, este “o facultate de care se bucură o persoană de a fi preferată oricărei alte persoane la cumpărarea unui anumit bun. Poate fi stabilit prin lege sau prin convenţia părţilor, fie în favoarea unei persoane fizice sau juridice, fie în favoarea statului”.

Episcopia Greco-Catolică de Maramureş reacţionează în cazul clădirii Tricomar: “Ne exprimăm indignarea și îngrijorarea că un imobil monument istoric este tratat cu atâta nepăsare”

În noaptea de 22 martie o parte din imobil s-a prăbuşit în urma infiltraţiilor masive din acoperiş şi pereţi. Clădirea fostului Tricomar, firmă aflată acum în insolvenţă este acum în grija unui administrator judiciar, o firmă controversată, implicată şi în alte dosare grele de insolvenţă din Maramureş, ale căror clădiri de mari dimensiuni sunt lăsate de izbelişte.

Cherecheş acuză: Plângere penală pe numele administratorului clădirii Tricomar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *