Politica

CONFLICT – PNL revendica postul de vicepresedinte CJ Maramures in ciuda protocoalelor anterioare

Cornelia Negrut - presedinte PC Maramures (c) eMM.roPresedintele PC Maramures, Cornelia Negrut, a confirmat azi, 2 iulie, ca protocolul privind desemnarea vicepresedintilor CJ Maramures prevede clar ca acestia vor fi propusi de PSD. In schimbul functiei de vicepresedinte al CJ Maramures, liberalii au primit dreptul de a propune candidatul USL la Primaria Sighetu Marmatiei, care ar fi revenit, conform algoritmului stabilit la nivel central, social-democratei Eugenia Godja.

Povestea neelucidata oficial a protocolului semnat de filialele judetene ale USL, protocol care este cauza neprezentarii astazi la sedinta de constituire a CJ Maramures a consilierilor PSD, PNL, PC, PDL si UDMR, a fost lamurita de presedintele PC Maramures. Cornelia Negrut a confirmat ca o prevedere a respectivului protocol mentioneaza expres cui revin functiile de vicepresedinti ai CJ Maramures.

“PSD trebuie, conform protocolului, sa-i numeasca pe amandoi (n.r., vicepresedintii). Sigur ca am vazut acel protocol, a venit Gabi Zetea sa-l semnez. Pe el era deja semnatura presedintelui PSD Maramures, Mircea Ursache. Eu nu l-am semnat, pentru ca mi s-a parut normal ca inainte sa-l semneze presedintele PNL Maramures, Radu Stef. Apoi n-a mai venit nimeni sa ne ceara semnatura, insa asta nu inseamna ca acel protocol nu ar fi valabil, cum s-a sugerat in ultima perioada”, a declarat Cornelia Negrut, presedinte PC Maramures.

Alt conservator din conducerea filialei judetene, prim-vicepresedintele Zamfir Ciceu, care este si presedintele CJ Maramures, a precizat ca pana la sfarsitul saptamanii Consiliul Judetean va fi constituit. “Sunt sigur ca nu se va ajunge la situatia in care problema sa fie tergiversata mult timp, pentru ca asta ar insemna ca, daca nici miercuri, nici vineri consilierii nu se vor prezenta, trebuie inlocuiti cu urmatorii de pe lista. Vor ajunge la un numitor comun miercuri, sper”, a declarat Ciceu.

Dupa ce sedinta de constituire a Consiliului Judetean a fost reprogramata pentru miercuri, din cauza lipsei de cvorum (doar cinci din cei 34 de consilieri judeteni fiind prezenti – cei ai PPDD si UNPR), Ciceu a mentionat ca urmatorul termen de constituire este vineri, 6 iulie. Daca pana atunci Consiliul Judetean nu se poate constitui din cauza absentelor, consilierii respectivi vor fi inlocuiti.

Desi niciunul dintre presedintii filialelor judetene semnatare a protocolului, Mircea Ursache – PSD si Radu Stef – PNL, nu au facut public motivul pentru care consilierii din USL nu s-au prezentat la sedinta de constituire a CJ Maramures, surse politice locale acrediteaza ideea ca liberalii incearca sa recastige postul de vicepresedinte cedat in urma protocolului, la schimb cu functia de viceprimar in Baia Mare ocupata in mandatul trecut de social-democratul Dumitru Matei.
Sursa: C.V.