Actualitate

Condiţia esenţială pe care vor trebui să o îndeplinească cei care vor dori să se angajeze în gărzile forestiere

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege de aprobare a OUG 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere, astfel încât ocuparea posturilor se face numai cu promovarea unei „evaluări de integritate”.

„Ocuparea posturilor din cadrul Gărzilor şi a Direcţiei se face numai cu promovarea evaluării de integritate”, prevede proiectul adoptat.

De asemenea, personalul din cadrul Direcţiei este supus unei evaluări de integritate, care constituie cerinţă specifică ocupării posturilor din cadrul Gărzilor şi a Direcţiei, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică sau încetării raportului de muncă, după caz. Personalul din cadrul Gărzilor şi al Direcţiei este supus anual evaluării de integritate, cu aprobarea conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

Dobândirea calităţii de personal al Gărzilor şi al Direcţiei presupune acordul implicit al acestuia pentru evaluarea de integritate.

„Activitatea Gărzilor este subordonată autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, prin Garda Forestieră Naţională, organizată ca direcţie generală cu atribuţii de reglementare, implementare şi control al regimului silvic şi cinegetic, denumită în continuare Direcţie”, mai prevede legea.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *