Sport

LIGA 1 – Colonia băimăreană de la Concordia Chiajna

După 20 de etape scurse din calendarul Ligii 1, Concordia Chiajna ocupă locul 10 în clasament. În ultimul meci, gruparea ilfoveană a obținut o victorie surprinzătoare: 3-0 cu FC Botoșani, una dintre candidatele la un loc în cupele europene.

Ultimul gol din meciul câștigat cu FC Botoșani a fost o afacere 100% băimăreană. În minutul 88, camerele de luat vedere au surprins pasa de gol livrată de Claudiu Bumba atacantului Cristian Bud.

3 băimăreni în lotul echipei Concordia Chiajna

 

Din septembrie încoace, în lotul Concordiei Chiajna se află 3 jucători născuți în Baia Mare: Paul Batin, Cristian Bud și Claudiu Bumba. În plus, lotul grupării din Liga 1 a fost pregătit de Vasile Miriuță, fostul internațional maghiar născut în Baia Sprie.

Primul care a ajuns la Concordia Chiajna e atacantul Paul Batin. Până la această oră, fostul idol al suporterilor băimăreni contabilizează 16 prezențe și 9 goluri în tricoul Concordiei. Paul Batin a semnat cu Concordia în luna iulie a anului curent. În Liga 1, Batin a mai trecut pe la CFR Cluj, FC Botoșani, Dinamo, Pandurii Tg. Jiu și FC Brașov.

După 5 etape petrecute la ACS Poli Timișoara, Cristian Bud a trecut în tabăra Concordiei Chiajna la începutul lunii septembrie. Până în prezent, Bud a înscris de două ori în 9 meciuri. De la debutul în Liga 1, atacantul băimărean a mai fost legitimat la echipele CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu.

Ultimul sosit în vestiarul Concordiei a fost Claudiu Bumba. La o lună distanță de la rezilierea contractului cu Dinamo București, Bumba a decis să își relanseze cariera în comuna din preajma Bucureștiului. Alegerea pare a fi una inspirată, întrucât mijlocașul “aruncat” în fotbalul mare de FC Maramureș Universitar se poate lăuda cu 5 goluri marcate în 9 jocuri. În scurta sa carieră, Claudiu Bumba a mai jucat în Liga 1 la ASA Tg. Mureș.

Clubul ilfovean se află într-un reviriment vizibil în ultimele 2 etape. La obiectivul de a ocupa o poziție cât mai confortabilă în clasament, aportul fotbaliștilor băimăreni e unul consistent. Din cele 28 de goluri înscrise în 20 de runde, 16 dintre ele poartă semnăturile lui Paul Batin, Cristian Bud și Claudiu Bumba.

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *