Comunitate

CENT Baia Mare, locul 1 la Târgul “Rivulus Dominarum Tineret”

În perioada 8–9 decembrie 2017, la Centrul de Instruire și Marketing din Baia Mare, a avut loc ediția a XI-a a Târgului firmelor de exercițiu “Rivulus Dominarum Tineret”.

Târgul a fost organizat de către Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, sub patronajul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și s-a adresat elevilor de la liceele din filiera tehnologică – profil Servicii.

Instruirea în „firma de exerciţiu” contribuie la pregătirea viitorilor întreprinzători

Cu ocazia târgurilor firmelor de exercițiu elevii își verifică, își dezvoltă și își îmbunătățesc abilităţile antreprenoriale și manageriale.

De la o ediție la alta, Târgul firmelor de exercițiu “Rivulus Dominarum Tineret” reunește la Baia Mare un număr tot mai mare de participanți.

La cea de a XI-a ediție au participat 141 firme de exerciţiu din 18 de judeţe ale ţării: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Buzău, Constanța, Cluj, Galați, Ialomița, Iași, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și mun. București.

Participanții la târg s-au întrecut în cele 12 competiții organizate: stand, materiale promoţionale, catalog creativ și profesional, prezentarea firmei, tranzacţii, pagină web, vânzător, spot, mascotă, imaginea firmei și “Cea mai bună firmă la toate secţiunile”. Lista premiilor acordate în cadrul concursului “Cea mai bună firmă” poate fi văzută aici.

În “lumea virtuală a afacerilor”, în care își desfășoară activitatea “firmele de exerciţiu” inițiate de elevi, toţi sunt câștigători pentru că “firma de exercițiu” este un prim pas în construirea propriei cariere, cea mai bună practică, punte între școală și piața muncii, care îi pregătește pe elevi pentru cerinţele unei economii de piaţă la nivel european.

prof. Mariana Mitrea – coordonator proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *