Comunitate

Cel mai bătrân dascăl din Maramureş s-a stins din viaţă la 106 ani

Simion Turlaş, cel mai longeviv dascăl din Maramureş a decedat vineri , 19 Octombrie 2018. Cadru didactic în Săliştea de Sus, Turlaş s-a născut la data de 18 Februarie 1912, a cunoscut domnia zbuciumată a 4 regi:Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai I şi a fost profesor de muzică și director la Școala Mihai Eminescu din localitatea natală.

La împlinirea celor 100 de ani în 2012 , a fost sărbătorit de întreaga comunitate din Săliștea de Sus find recompensat cu distincție importantă.

Simon Turlaș va fi înmormântat luni 22 Octombrie în Săliștea de Sus în cimitirul nou al Bisericii vechi de lemn Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


(Vasile VLAD student Jurnalism anul III, CUNBM
)

 

One Response

  1. Inteleg ca autorul este student si, prin urmare, acum invata meserie; dar nu ma asteptam sa invete acum sa scrie! In plus, nu exista corector?
    Cum au trecut de toata lumea orori precum „a cunoscut domnia zbuciumată a 4 (!) regi: Regele Ferdinand, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai I” (e greu sa numeri – dupa care, sa verifici?) sau „recompensat cu distincție importantă” (e greu sa cauti si sa treci numele distinctiei?)?
    Nu mai vorbim de ortografie sau punctuatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *