Actualitate

CAVNIC – Acțiune a jandarmilor montani în apropiere de pasul Rotunda

În cursul zilei de ieri, 5 decembrie, în jurul orei 20:15, militarii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Cavnic au fost solicitaţi prin serviciul unic de urgenţe „112”, cu privire la  faptul că o persoană de sex masculin, în vârstă de 49 de ani din localitatea Bucureşti, s-ar afla cu autoturismul înzăpezit undeva între localităţile Strâmbu Băiuţ şi Cavnic, într-o zonă fără semnal pe telefonul mobil.

Jandarmii s-au deplasat pentru a acorda sprijin acelei persoane. Pe baza coordonatelor, s-a stabilit locaţia ca fiind la aproximativ 500 m mai jos de Pasul Rotunda înspre localitatea Strâmbu Băiuţ.

Au ajuns la persoana respectivă care se afla cu o autoutilitară de transport marfă blocată în zăpadă. În acel loc, mai era o persoană cu un autoturism de teren care venise în sprijin. Maşina a fost scoasă din zăpadă cu autoturismul de teren prin tractare.

Acţiunea s-a desfăşurat pe timp de noapte la -3ºC, ceaţă cu burniţă, la o altitudine de aproximativ 1000 m. Menţionăm faptul că drumul care face legătura între localităţile Cavnic şi Băiuţ este închis circulaţiei în perioada de iarnă.

 Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor montani,  fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.   

Inspectoratul de Jandarmi Județean “Pintea Viteazul” Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *