Cultura

Cât citesc românii?

Mai mult de jumătate dintre români nu au citit nicio carte în 2018, doar 3% au citit mai mult de 10 cărți. Aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcțional și doar 8 din 100 citesc din plăcere și nu pentru că trebuie, arată studiile efectuate în țară, pe parcursul mai multor ani.

„Credem în puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, minți. Apropierea de carte înseamnă educare, înseamnă o preocupare sănătoasă, generatoare de valori și de oameni care pot duce societatea, frumos, mai departe. Este firesc să susții cauze în care crezi, iar noi știm că o lume în care oamenii sunt preocupați de cultură este o lume frumoasă în care ne place, tuturor, să trăim. Credem că lectura este una dintre cele mai puternice forme de respect pentru tine, prin a aloca timp pentru dezvoltarea ta, pentru relaxare și dialog cu tine însuți”, declară Laura Țeposu, Fondator si Director de Dezvoltare Libris.ro.

Mai mult, potrivit unui studiu realizat de cei de la Universitatea Yale, cititul nu doar că ne îmbogățește din punct de vedere cultural, dar ne și prelungește viața. Conform datelor statistice, persoanele care citesc cărți cel puțin 30 de minute pe zi, trăiesc cu până la doi ani mai mult decât cei care nu fac acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *