Externe

BUSINESS CU ARME – Putin cere ca armamentul rusesc sa fie promovat “fara jena” pe pietele externe

Presedintele rus Vladimir Putin i-a indemnat pe ambasadorii tarii sale acreditati in strainatate sa nu se jeneze sa promoveze tehnica militara ruseasca pe pietele externe, potrivit postului Vesti. “Alte state – SUA, Franta, Israelul – au ridicat demult acest aspect la rangul de politica de stat si o promoveaza cu destula perseverenta”, i-a atentionat Vladimir Putin pe diplomatii rusi, in cadrul unei reuniuni care se desfasoara o data la doi ani.

El le-a cerut angajatilor Ministerului rus al Afacerilor Externe, care activeaza in strainatate, sa foloseasca toate posibilitatile care se deschid in fata Rusiei, odata cu aderarea tarii la Organizatia Mondiala a Comertului.

In context, el a recunoscut ca Rusia este depasita de multi dintre partenerii sai externi dupa modul in care acestia stiu sa-si avanseze proiectele si sa isi apere interesele, in special in domeniul afacerilor.

Vladimir Putin le-a mai cerut ambasadorilor sa insuseasca noile tehnologii si, in special, “puterea intangibila /”soft power”, definita prin abilitatea unui stat de a influenta actiunea celorlalte prin persuasiune sau atractivitate, mai degraba decat prin actiuni coercitive/.

Politica ‘Sof Power’ prevede promovarea propriilor interese si abordari pe calea convingerii si atragerea simpatiilor fata de propria tara, pe baza reusitelor ei nu doar in sfera materiala, ci si in cea spirituala, culturala si intelectuala”, le-a mai spus Putin diplomatilor rusi.

Sursa: Agerpres