Sport

BASCHET – 170 de copii se scolesc in Baia Mare pentru a deveni viitoarele vedete din baschetul romanesc (VIDEO)

Foto baschet Vezi VIDEO
Timp de noua zile, 170 de copii isi vor perfectiona jocul de baschet in Baia Mare, unde se desfasoara cea de-a treia editie a Taberei Estivale de Baschet. Inca de la deschidere, micii baschetbalisti nu s-au putut dezlipi de mingile de baschet, fiecare dintre ei incercand sa impresioneze publicul prezent la deschiderea oficiala prin driblinguri si prin aruncari demne de jucatori din NBA.

Deschiderea oficiala a avut loc pe terenul de sport din cadrul Colegiului National „Gheorghe Sincai”, unul dintre locurile unde se vor si desfasura antrenamentele tinerilor baschetbalisti. Cealalta baza de antrenament va fi amplasata la Hotelul Seneca din Baia Mare. Sportivilor din Baia Mare li s-au alaturat la aceasta tabara baschetbalisti din Bucuresti, Oradea si Cluj Napoca, cu varste intre 6-15 ani, semn ca aceste cursuri au devenit apreciate la nivel national.

„Temele acestui campus, la grupele de performanta – Under 15, Under 14- vor fi apararea si aruncarea, iar la restul grupelor de incepatori vom merge pe dezvoltarea si consolidarea tehnicii de baza”, a sintetizat activitatile din tabara de baschet George Opris, presedintele BC Olimpic Baia Mare.

Participantii la tabara de baschet au venit cu scopuri clare, fiecare fiind constient de aspectele pe care trebuie sa si le imbunatateasca in joc. Pe parcursul celor noua zile munca se va impleti cu distractia, astfel incat tabara va insemna cu siguranta si punctul de start al unor prietenii.

„Sper sa invat tehnici noi de baschet, sa imi fac prieteni si sa socializez. Am participat si anul trecut dar atunci am fost mai putin experimentat, iar acum cred ca voi putea invata mai multe. M-a ridicat foarte mult si m-a ajutat in sezonul acesta participarea la tabara de anul trecut”, a spus Tudor Barlea, unul dintre participantii la tabara.

Un alt participant la tabara a marturisit ca dragostea pentru acest sport si-a descoperit-o in fata televizorului, iar fazele spectaculoase din meciurile tari l-au facut sa incerce si el acest sport.

„Este un sport interesant, foarte frumos si am decis ca vreau sa incerc si vreau sa ajung un jucator mare. Sper sa invat mai multa individualizare si mai multe tehnici de 1 la 1”, a spus si Dan Stoica.

Punctul culminant al Taberei Estivale de Baschet il va reprezenta demonstratia pe care dunkerul canadian Justin Darlington o va face luni seara, 23 iulie, de la ora 20:00, pe terenul din cadrul Colegiului National „Gheorghe Sincai”. Accesul spectatorilor va fi gratuit, asa ca toti cei care vor sa vada cum legile fizicii par sa fie incalcate de acest sportiv sunt asteptati sa participe.
Sursa: Andrei Gherghel