Actualitate

Băimărenii au ieşit în stradă. Câteva zeci de protestatari în centrul oraşului

Băimărenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva corupţiei. Ei s-au alăturat zecilor de mii de români care scandează împotriva corupţilor.
S-au mobilizat pe reţelele de socializare, acolo unde a fost creat şi evenimentul denumit, “Vă vedem, de la Baia Mare, din toată țara!”, organizat de Scutul Anticorupţie.

“Baia Mare,

Protestul de ,,acasă” e la fel de valoros că și cel de la București! Anul trecut AU fost 250.000 în Capitală, și AM fost 600.000 în toată țara!
Cu cât vom fi mai mulți prezenți în toate orașele, cu atât în 20 Ianuarie vocea noastră e mai puternică și legitimă!

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior

Sâmbătă, ieșim cu toții în stradă să le arătăm că de la Baia Mare până la București, ÎI VEDE o țară întreagă și nu le vom permite să își facă de cap.
Nu poți să mergi la București?
HAI ÎN STRADĂ în Baia Mare, ”pe platou” în Piața Revoluției”, au scris organizatorii.

Şi la Bucureşti câteva mii de persoane participă la mitingul din Piaţa Universităţii, notează Mediafax. În Pasajul Universităţii au avut loc incidente între jandarmi şi protestatari, după ce forţele de ordine au format un cordon şi au încercat să oprească oamenii să urce pe scările care duc la Universitate, anunţând că sunt măsuri de ordine. Bulevardul Magheru a fost ocupat de cei prezenţi la miting, după ce cordonul format de jandarmi, pe carosabil, a fost rupt.
Ptroteste de amploare sunt şi la Cluj, Timişoara sau Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *