Actualitate

BAIA MARE – Local din Piața Cetății, verificat înainte de inaugurare

Astăzi, 19 decembrie, în jurul orei 10:30, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, însoțit de mai multe forțe de ordine, arhitectul șef și reprezentanți ai mai multor direcții, au efectuat un control la un local aflat în una dintre clădirile situate în Piața Cetății. Localul respectiv urmează să fie inaugurat în cursul serii.

Contactat de redacția eMM, Cătălin Cherecheș a declarat că verificarea a survenit în urma mai multor sesizări: ”Împreună cu arhitectul șef al municipiului, reprezentanți ai Direcției de Cultură și Patrimoniu, respectiv reprezentanți ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei, am efectuat un control la o clădire de patrimoniu clasa A, rang protecție înalt, în urma constatărilor și sesizărilor primite.”

Edilul a precizat că lucrările sunt neautorizate și că va sesiza Parchetul: ”S-a comis o infracțiune care ține de legea patrimoniului. Nu tolerăm încălcarea legii când vorbim de patrimoniu!”

Pe de altă parte, proprietarul localului, Sorin Orzac, contactat și el de redacția eMM, susține că are autorizație și aviz de la Ministerul Culturii. De asemenea, Sorin Orzac mai spune că localul era închis în momentul efectuării verificărilor.

Alexandru Bonaț 

navigate_before
navigate_next

7 Responses

 1. Avem un primar jos palaria.Ne bucurăm ca Domnul Primat Catalin Cherechws isi face treaba.Eu am sa merg impreuna cu Domnu Primar in continuare.Eu am sa votez numai si numai pe Catalin Chereches.Domnul Primar Catalin Cherechs va fii pentru totdeauna Primarul Municipiului Baia Mare.Bravo Domn Primar

  1. Cat poti sa fii de obedienta? Omul are autorizatie. Primarul face un abuz si se razbuna pe cei care au curaj si nu fac sluj. Rusine Andreea, sper sa fii la fel de mandra si cand “dl primar” va fi condamnat la inchisoare pt coruptie…

 2. Invierea unui ziar…,ma rog,al unei hirtzoage electronice.Cita obedienta!Ma intreb ce veti face cind,,EDIL”nu va mai fi edil…

 3. Sorin Orzac, sa puna la vedere autorizația și avizul de la Ministerul Culturii, sa vedem si noi cine a semnat documentele.

 4. Tinere domn Bonat, tot pentru acuratetea informatiei ca doar nu iei declaratii de la “Mica” de acasa, Casa Degenfeld este monument istoric din grupa valorică, B. Cod LMI 2010, MM-II-m-B-04450 si nu “A” cum a mentionat dl Primar. Asa ca impactul apocaliptic care trebuia generat a mai scazut in intensitate. Inteleg ca esti tanar, dornic de afirmare si mai scrii si poezii dar nu strica sa verifici informatiile si sa mentionezi in text , eroarea facuta de “declarant’. Nu e o regula importanta in jurnalism?

  1. Domnule Gelu,

   Dați-mi voie să vă mulțumesc pentru perspicacitatea de care ați dat dovadă și pentru prezentarea eventualei erori. Avem nevoie de astfel de cititori și de comentarii pertinente.

   În altă ordine de idei, trebuie să recunosc că am făcut o căutare înainte (superficială, ce-i drept), pe nea Google, și am găsit ambele variante: în unele locuri grupa A, în altele grupa B. Din această cauză, am preferat doar să-l citez pe domnul primar.

   La îndemnul dvs., am sunat astăzi la Institutul Național al Patrimoniului în încercarea de a primi pe loc informația. Mi s-a sugerat să trimit o adresă în scris domnului director, termenul de răspuns fiind de 30 de zile. Rămâne să așteptăm un răspuns oficial, în urma căruia voi modifica sau nu știrea.

   Numai bine și sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *