Invatamant

Bacul de toamnă ! Absolvenţii maramureşeni susţin proba la limba maternă

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat – la care s-au înscris aproape 1500 de absolvenţi maramureşeni – continuă marţi, 22 august, cu proba scrisă la Limba şi literatură maternă. Ultimele probe ale examenului vor avea loc în 30 şi 31 august, iar pe 1 septembrie vor fi afişate primele rezultate.

Cea de a două sesiune a examenului de bacalaureat a început luni, când absolvenţii de liceu au susţinut proba scrisă la Limba şi literatură română.

În Maramureş s-au înscris pentru a susţine proba la limba maternă 25 de candidaţi, cei mai mulţi dintre aceştia (13) pentru limba ucraineană, 11 vor susţine examenul la limba maghiară şi doar unul la limba germană.

Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării, proba pentru a căreia susţinere s-au înscris în Maramureş aproximatov 740 de absolvenţi de liceu.

Reamintim că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare ale competenţelor lingvistice şi digitale, toate probele scrise, să obţină minim nota 5 la fiecare dintre ele şi să obţină o medie de minim 6 la probele scrise.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *