Comunitate

BAC 2012 – Proba obligatorie a profilului la bac, mai usoara decat cea de limba romana (VIDEO)

Vezi VIDEO
Penultima proba a bacalaureatului le-a readus zambetul pe buze celor mai multi absolventi de liceu maramureseni. Dupa proba de limba romana, care le-a dat batai de cap candidatilor, proba obligatorie a profilului, care s-a desfasurat astazi, 4 iulie, a mai descretit fruntile elevilor. Cei mai multi dintre aceia care au fost chestionati de eMaramures despre cum a decurs examenul s-au aratat optimisti, avand incredere ca vor lua note bune.

Cei care au sustinut proba la istorie au avut de scris despre relatiile internationale ale Romaniei in perioada postbelica. Subiectul li s-a parut destul de usor multora dintre absolventi, care sperau sa ia note cat mai bune la acest test.

”Pentru mine examenul de azi a fost usor. La prima parte am avut un text, sa extragem un text, la a doua parte tot asa, iar la a treia parte a fost « Romania si relatiile internationale in perioada postbelica ». Nu stiu ce nota voi lua. 6, 7 poate 8”, a marturisit Cosmin Bel, unul dintre candidatii care au sustinut examenul la istorie.

Unii elevi au marturisit ca au pus accent pe perioada comunista atunci cand au invatat pentru examen. ”Proba de astazi mi s-a parut mult mai usoara decat cea de la romana si cred ca o sa iau o nota mai mare decat la proba aceea. A fost foarte OK, a picat comunismul, iar eu m-am axat pe comunism cand mi-am invatat si cand mi-am recapitulat lectiile. Nu stiu cum o sa fie proba de vineri, aia o sa fie proba surpriza”, a aratat o alta absolventa, Daniela Nechita.

In ceea ce priveste proba scrisa la matematica, parerile candidatilor au fost impartite. Daca unii s-au declarat incantati de subiectul extras, altii si-au pus mainile in cap de suparare. O alta parte a candidatilor a recunoscut ca totul tine de pregatire.

”Daca ai invatat, ai stiut ce sa scrii, dar daca nu, nu. Depinde cat exercitiu ai avut, cate variante ai facut inainte sau cat de mult ai studiat. Mie mi s-a parut partea a treia, exercitiul 1, un pic dificil, am avut acolo ceva ce nu prea am stiut. In rest, a fost bine, am stiut. Ma astept sa iau peste nota 7, dar acum… sa vedem”, a spus una dintre absolventele care au sustinut examenul la matematica, Mihaela Danciu.

Proba la alegere a profilului si specializarii, care se va desfasura vineri, 6 iulie, va fi ultimul examen din aceasta sesiune a bacalaureatului. Candidatii vor putea afla primele rezultate duminica, 8 iulie, acestea urmand sa fie afisate in centrele de examinare. Contestatiile vor putea fi depuse luni, 9 iulie, intre orele 8 si 12, iar rezultatele finale vor fi afisate in 13 iulie.
Sursa: Gabriela Kuhajda