112

Atenţie şoferi, vizibilitate redusa de ceata in Pasul Prislop

Vremea s-a racit accentuat fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult noros ziua, apoi s-a degajat treptat devenind mai mult senin in cursul serii si al noptii. Pe arii relativ extinse au cazut precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 3,2 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare indeosebi in cursul serii cu viteze de pana la 50 km/h in Baia Mare si Targu Lapus. In zona montana inalta a avut intensificari cu viteze de pana la 68 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit si spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 1 grad la Ocna Sugatag si 5 grade in Baia Mare. Izolat la munte si in zonele joase, s-a semnalat ceata.

Stratul de zapada este prezent indeosebi in zona de munte si masura, aseara, pana la 82 cm, la Cavnic.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de -8 grade la Tg. Lapus,-7 grade la Ocna Sugatag, -6 grade la Sighetu Marmatiei si -5 grade in Baia Mare. Cel mai rece a fost noaptea trecuta in Pasul Gutai -12 grade, respectiv -19 grade la Vf. Iezer. În aceasta dimineata, indicele de racire a depasit valoarea de -32 grade la Vf. Iezer.
Circulatia rutiera pe sectoarele de drumuri nationale se desfasoara in conditii de iarna. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe carosabilul DN18, in Pasul Prislop (intre km 160 si km 180). Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul uscat (DN 1C, E58, DN18B DN19), respectiv partial umed in Pasul Gutai si umed pe DN17C. Cerul este acoperit la Borsa, unde nunge si senin in rest. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 14 utilaje si au imprastiat 27 tone sare si 25 tone clorura de calciu.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Temperaturile negative au contribuit la formarea de gheata pe malurile raurilor Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara si Cosau. Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu, Iza si Lapus. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.

Stratul de zapada masoara: 82 cm la Cavnic, 64 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Firiza, 54 cm la Baiut, 45 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 18 cm in Baia Borsa, 12 cm in Poiana Borsa, 8 cm la Targu Lapus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *