Cultura

ARTA – Muzeul Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare gazduieste expozitia de pictura contemporana a grupului polono-roman KRoma, intitulata “Calatoria…” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Expozitie deosebita pe simezele Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare. Expun artistii Marek Batorski, Mariusz Drohomirecki, Alina Szczepanek, Serge Vasilendiuc din Cracovia, Polonia, intr-o prezentare de grup. Vernisajul a avut loc sambata, 3 octombrie.

„Este vorba despre Grupul KRoma din Cracovia, Polonia. Serge Vasilendiuc, cel care a infiintat grupul, a mai avut o personala la noi. De data asta insa vine cu alte lucrari si ce este de remarcat este faptul ca intotdeauna o expozitie de grup reuneste artisti chiar daca au viziuni diferite, intr-o idee sau intr-un crez artistic si diversitatea este cea care creeaza spectacolul vizual. Aduc un suflu proaspat, bineinteles, pentru ca ne obisnuim oarecum doar cu pictura de la Baia Mare si ne bucuram intotdeauna cand vine si cineva din afara sa ne arate si altceva”, a declarat Dorel Topan, comisar de expozitie.

Publicul baimarean, si nu numai, va putea sa admire lucrarile expuse pe simezele Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare pana la finele lunii noiembrie.

„Este un grup de patru artisti din Cracovia, Polonia, care este unit, cred eu, prin apetitul pentru culoare, pentru ca stilistic sunt foarte diversi ca factura, ca mod de abordare al picturii. Este o expozitie interesanta, o expozitie care merita vazuta pentru ca este o paleta larga de expresii plastice intrunite in aceasta expozitie care intruneste 40 de lucrari pe simezele Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare”, a precizat Ioan Anghel Negrean, somisar de expozitie.

Expozitia este deschisa pana in 3 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 16.30 la Muzeul Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare care este situat in Baia Mare, pe str. 1 Mai nr. 8.

Sursa: Ana Pop