Actualitate Externe

Armata Israelului a declanșat operațiunea de atac ”Scutul Nordului”

Armata israeliană a anunţat marţi că a detectat tuneluri subterane ale mişcării libaneze Hezbollah ducând dinspre Liban spre teritoriul Israelului.

Astfel, Israelul a lansat o operaţiune denumită ‘Scutul nordic’ vizând distrugerea acestor tuneluri la frontieră, conform AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al forţelor israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat presei că aceste ‘tuneluri de atac’, al căror număr nu l-a specificat, nu sunt încă operaţionale şi că populaţia din nordul Israelului nu este în pericol imediat.

Potrivit acestuia, armata a stabilit o zonă militară închisă în sectorul vizat, unde şi-a întărit prezenţa, dar nu a mobilizat rezervişti. Niciun fel de dispoziţii specifice nu au fost emise către populaţia civilă israeliană, a mai spus el.

 „Am lansat operaţiunea Scutul nordic pentru a descoperi şi dejuca ameninţarea tunelurilor de atac venind dinspre organizaţia teroristă Hezbollah pe sub frontiera Libanului spre Israel’, a anunţat purtătorul de cuvânt citat. ’Noi considerăm activităţile Hezbollah drept un fenomen flagrant şi o încălcare clară a autorităţii israeliene”, a mai spus Conricus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *