112

Ancheta în cazul crimei de pe Strada Gării bate pasul pe loc. Ce se întâmplă cu suspectul reținut

Ancheta în cazul crimei de pe Strada Gării bate pasul pe loc. Suspectul reținut în cursul zilei de marți, 5 martie nu poate fi evaluat din punct de vedere psihiatric până după data de 11 martie. Acesta a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei iar psihologul care trebuie să facă parte din comisia de evaluare este în concediu de odihnă până la acea dată.

„Până în 11 martie psihologul nostru este în concediu e odihnă. De asemenea, noi la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei nu avem expert pe Medicină Legală şi va trebui să vină unul de la Baia Mare. Potrivit raportului de ordonanţă, avem la dispoziţie 30 de zile pentru realizarea expertizei medico-legale psihiatrice. În 12 martie, vom constitui Comisia de expertiză pentru a putea realiza raportul, să vedem dacă persoana suspectă a avut sau nu discernământ. ”, a declarant doctorul Petru Stan, medic şef al Secţiei de Psihiatrie III din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Crima s-a petrecut duminică, 3 martie, în locuinţa de pe Strada Gării din Baia Mare în care locuiau cu chirie un bărbat şi iubita lui. După ce au consumat băuturi alcoolice,  între cei doi și criminalul venit în vizită a avut loc o altercaţie, suspectul atacându-i pe aceştia cu cuţitul. Crima a fost descoperită de mama victimei, speriată că fiul ei nu mai răspundea la telefon de ceva vreme. Suspectul în vârstă de 41 de ani este o persoană fără adăpost care trăia în zona Gării din Baia Mare.

Identificat și audiat de procurorii care se ocupă de caz, suspectul şi-a dat acordul pentru efectuarea expertizei medico-legale psihiatrice şi pentru internarea la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *