Actualitate

Amenzi pentru igiena necorespunzătoare a spaţiilor agroalimentare din Maramureş

Inspectorii sanitar- veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din Maramureş au verificat la sânge unităţile din industria agroalimentară.

Controalele desfăşurate pe tot parcurul lunii iulie, au vizat unităţi care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, alcoolice şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor. Potrivit autorităţilor sanitar- veterinare, pe parcursul verificărilor s-au urmarit în principal aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produsele alimentare, modul în care acestea sunt manipulate, prelucrate şi/sau depozitate şi nu în ultimul rând dacă sunt respectate condiţiile care vizează igienă din unităţile controalte.

Prin verificări au trecut câteva zeci de astfel de unităţi, în multe dintre ele fiind descoperite o serie de neconformităţi, cele mai multe dintre ele legate de igienă spaţiilor dar şi etichetarea necorespunzătoare a produselor.

Pentru neregulile întîlnite inspectorii sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din Maramureş au aplicat câteva zeci de amenzi a căror valoarea totală se ridică  la 3.500 lei.

 

emm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *