Comunitate

ALEGERI – MARAMURESUL ISTORIC – Morosenii de dincolo de deal si-au facut timp si pentru popa si pentru politicieni (VIDEO)

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Interesul pentru alegerile locale a fost mai mare in mediul rural, dovada fiind si cifrele privind prezenta la vot inregistrata in Maramures pe parcursul zilei, in mediul rural inregistrandu-se 42,47% fata de 32,28% in orase. Gatiti ca de sarbatoare, gospodarii din satele de dincolo de Deal au asteptat rabdatori sa le vina randul la urne. Momentul de varf a fost atunci cand oamenii au iesit de la biserica, ei indreptandu-se in numar foarte mare catre sectiile de votare. Chiar si un cioban din Budesti si-a lasat mioarele in grija altcuiva pentru a putea vota, convins ca votul sau poate sa schimbe ceva.

La sectia nr. 1 de votare din localitatea Budesti, au votat, pana la ora 11.00, nu mai putin de 150 de persoane, din cei 1.251 de alegatori trecuti pe liste. La ora 17:00, la aceeasi sectie au votat 510 persoane. Un cioban aflat la o stana de la intrarea in Budesti a declarat ca nici nu s-a gandit sa nu mearga la vot, pentru ca este de datoria fiecarui cetatean sa-si exprime optiunile electorale. “Am fost dar nu e buletinul acasa dar o sa merg la amiaza. O sa va faceti deci timp sa va duceti? Da, la amiaza”, a spus ciobanul.

O multime de alegatori s-a strans in fata sectiei de votare nr. 1 din localitatea Barsana. Oamenii au iesit de la biserica si s-au indreptat spre urne, unde s-au asezat la rand pentru a-si exercita dreptul la vot. Pana la ora 17:00, la aceasta sectie si-au exprimat optiunile electorale 633 de persoane din cele 2.652 inscrise pe liste. ”Vrem sa votam ca sa avem un primar competent, bun.”

Si la Dragomiresti au fost numerosi cei care si-au exprimat optiunea electorala, insa nu toti au votat in cunostinta de cauza. ”Nu am cunoscut pe nimeni. Eu am pus stampila cu partidul cu care m-am dus si gata”, a spus o alegatoare in momentul in care a fost intrebata pentru care dintre candidatii la presedintia CJ Maramures a aplicat stampila.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Andrei Gherghel