Cultura

ADVERTORIAL – Tabara foto urmata de o expozitie speciala, la Dumbravita

FOTO: Tabara foto la Dumbravita - UAC DumbravitaUAC Europe a organizat un eveniment educativ, artistic si totodata recreativ pentru elevii din Dumbravita: o tabara foto, cu tema „Comunitatea mea”. In perioada 9-13 iulie, sub indrumarea fotografului de renume international Silviu Ghetie si a fotografului specializat pe evenimente Lia Gheorghe, elevii au putut imortaliza peisajele, oamenii si monumentele din comuna. Cele mai bune instantanee urmeaza sa fie prezentate in cadrul unei expozitii. Ulterior, ele vor fi si daruite primariei, scolii si caminului cultural, iar cel mai bun fotograf din comuna va fi recompensat cu un aparat foto.

Luni dimineata, la orele 8,30, aproximativ 10 elevi din comuna Dumbravita au raspuns invitatiei de a participa gratuit la o tabara de fotografie de cinci zile, organizata de Universal Alloy Corporation. Singura conditie de participare a fost pasiunea pentru fotografie si un aparat foto sau un telefon mobil.

Intalnirea micilor „pictori de lumina” a avut loc la scoala din Dumbravita, unde elevii au fost asteptati de catre coordonatorul taberei, fotograful Silviu Ghetie, si de Lia Gheorghe.

Elevii au aflat ca, timp de o saptamanam vor invata tehnici de fotografiere, reguli de baza, dar, mai ales, vor putea imortaliza lucrurile din zona lor care, impreuna, dau identitate acestei comune. Tema Taberei a fost „Comunitatea mea”, asa ca, in cele cinci zile, elevii au avut ocazia sa afle lucruri noi si, totodata, sa le si aplice fotografiind peisaje, oameni, locuri, monumente, case din Dumbravita.

Cele cinci zile de fotografie s-au incheiat cu un picnic in imprejurimile minunate ale comunei, moment de care elevii au profitat pentru a imortaliza natura, peisajele si colegii.

Cele mai bune poze realizate in cadrul taberei vor fi alese, prelucrarate, inramate si prezentate in cadrul unei expoitii locale. Ulterior, lucrarile vor fi dotate primariei, scolii, caminului cultural, pentru a fi expuse pe holurile institutiei. Autorul celei mai bune fotografii va primi din partea UAC un aparat foto.

Cuvantul fotografie are originea de la doua cuvinte provenite din limba greaca – fotos care se traduce ca lumina, si grafein care se traduce ca desen, scris. Literalmente se poate traduce prin „a picta cu lumina”.
Sursa: Advertorial