Actualitate

ACUZE – Regele Cioaba intentioneaza sa il dea in judecata pe Catalin Chereches pentru mutarea romilor “intr-o locatie contaminata”

Dupa ce mai multe organizatii si asociatii interesate de situatia romilor l-au acuzat pe edilul baimarean Catalin Chereches pentru mutarea romilor de pe Craica in birourile Cuprom, unde cativa copii au prezentat semne de intoxicatie, lista reclamantilor a fost completata si cu regele Cioaba. Acesta a precizat ca a expediat deja o scrisoare adresata primului ministru, Vinctor Ponta, in care ii solicita acestuia sa ia masurile care se impun pentru prevenirea unui nou incident in fostele birouri ale Cuprom, astfel incat, incidentul petrecut pe 1 iunie sa nu se mai repete.

“Pana la ora asta am trimis primului-ministru o scrisoare semnata in total de 40 de organizatii. Nu am cerut demiterea primarului ci soar masuri pentru a evita alte intoxicatii sau tragedii acolo. Am zis ca il voi da si in judecata pe primarul din Baia Mare, insa, inainte de a face acest lucru vreau sa ma informez mai bine pentru ca de acolo, din Baia Mare, vin informatii contradictorii. Pentru a avea o imagine reala a ceea ce se petrece acolo, am trimis deja trei consilieri de-ai mei care imi vor face un raport despre situatia romior de la Cuprom. Primarul m-a invitat in Baia Mare sa vad care este situatie si este foarte posibil ca in perioada urmatoare sa fac o vizita acolo”, a declarat pentru eMaramures regele Cioaba.

Intentia regelui Cioaba a fost ironizata de edilul baimarean care a declarat ca scenariul se preteaza la un film de comedie si ca, baimarenii sunt interesati de alti regi decat cei ai…romilor.

“Este o decizie onoranta. Ma simt ca intr-un film de Kusturica. I se pare foarte amuzant si chiar ii multumesc pentru aceasta onoare si pentru faptul ca trebuie sa se lamureasca cu ceea ce este aici si daca aceasta este calea, e perfect. Noi aici, in Baia Mare, nu intram sub jurisdictia tribunalului romilor si a celor care fac cu adevarat legea in Romania si Europa, dar cu siguranta se poate face un film din aceasta poveste si poate facem seria a doua de la Pisica Alba-Pisica Neagra. Vreau sa se inteleaga un lucru. Noi, aici, in Baia Mare, suntem profilati si istoric, si mental, pe un alt filon. Noi suntem mai mult cu Regina Maria, Regele Ferdinand, regele Carol I, regele Mihai. Uitati, si la mine in birou am o statuie a reginei Maria… “, a declarat primarul Catalin Chereches.
Sursa: Anca Popescu