Actualitate

ACTUALIZARE – INCENDIU – O casa din cartierul baimarean Ferneziu a fost mistuita de flacari (GALERIE VIDEO)

 Foto: incendiu strada Podinei - Ferneziu, Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto: incendiu strada Podinei - Ferneziu, Baia Mare (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO – imagini martor ocular
Vezi VIDEO editat
Flacari de pana la patru metri inaltime s-au ridicat, in dupa-amiaza zilei de azi, 11 iulie, deasupra unei case din cartierul baimarean Ferneziu. In cateva minute, adapostul a fost mistuit de un incendiu a carui cauza nu a putut fi stabilita. Proprietarii, care nu au fost acasa in momentul izbucnirii focului, au spus ca nu avea ce sa se aprinda, iar pompierii nu au reusit sa lamureasca imprejurarile in care s-a produs evenimentul pentru ca de imobil s-a ales scrumul. Un martor al incendiului a filmat primele minute din interventia pompierilor.

Incendiul a fost semnalat pe strada Podinei din cartierul Ferneziu. Cativa localnici au sunat sa ceara ajutor, de teama ca incendiul sa nu se extinda si la adaposturile lor. Femeia al carei imobil a fost cuprins de flacari a crezut ca e o gluma cand i s-a spus sa vina repede ca a dat de necaz. “Eu eram la magazin, ca lucram la o doamna. Nu era nimeni acasa, ca io eram cu copiii. Apoi nu stiu. Cand mi-o zis ca arde, am crezut ca ii gluma, mai ales ca n-o fost nimic cand am iesit”, a spus femeia. 

Un vecin al acesteia a spus ca valvataia a fost foarte mare, astfel incat nimeni nu a indraznit sa intre in casa sa salveze ce se poate. “Cat am decuplat curentul, ca sa nu fie alta panica“, a declarat barbatul.

Baimarenii de pe strada Podinei au incercat sa stinga focul, dar au fost depasiti de situatie, mai ales ca au avut la indemana doar cateva galeti cu apa. Prin urmare, nimic nu a mai ramas din casa, totul fiind transformat in scrum. Doua echipaje ale Detasamentului de Pompieri Baia Mare si unul de la SMURD Maramures au fost trimise in zona in cursul dupa-amiezii de azi, dar cand s-a ajuns la interventie focul era deja generalizat. 

Foto: incendiu strada Podinei - Ferneziu, Baia Mare (c) eMaramures.ro

Seful Detasamentului de Pompieri Baia Mare, Nicusor Miclaus, a declarat ca, la momentul interventiei, ardea cu flacara deschisa intreg acoperisul casei. “Cauzele incendiului urmeaza sa le stabilim doar dupa finalizarea interventiei”, a precizat el.

Incendiile de locuinte in cartierele periferice ale Baii Mari au fost destul de frecvente in ultimul an, mai multe adaposturi fiind mistuite de flacari, asta si in conditiile in care accesul in aceste zone este dificil, iar hidrantii sunt inexistenti.
Sursa: Ioana Osan