112

ACTIUNI – Amenzi in valoare de aproape 61.000 de lei aplicate de politistii maramureseni pentru neregulile constatate timp de trei zile

In perioada 21–23 septembrie, politistii maramureseni au actionat pe raza judetului pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale si pentru identificarea si tragerea la raspundere a celor care nu respecta prevederile legale in vigoare. Astfel, au fost constatate noua infractiuni rutiere si 248 de contraventii ce au fost sanctionate cu amenzi in suma de 60.955 de lei.

Politistii rutieri au actionat pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere pe fondul traversarii neregulamentare, nerespectarii regimului legal de viteza sau neadaptarii vitezei la conditiile de drum si precum si pentru depistarea si sanctionarea celor care nu respecta semnificatia culorilor semaforului. Ei au controlat 228 de autovehicule si au constatat 190 de contraventii ce au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 47.785 de lei.

De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule 18 permise si au fost retrase noua certificate de inmatriculare. In timp ce efectuau activitati de supraveghere si control a traficului rutier, politistii au constatat noua infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Pe raza localitatilor Nistru, Chelinta, Viseu de Jos si Baia Sprie au fost constatate patru infractiuni de conducere fara permis. Patru barbati au fost depistati conducand autovehicule prin localitatile Oncesti, Ocolis, Lapusel si Viseu de Jos desi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, iar in municipiul Baia Mare a fost constatata o infractiune de conducere a unui autovehicul neinmatriculat.
In toate aceste cazuri, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile.

In Tautii Magheraus, Ieud si Rona de Sus politistii au actionat pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Ei au verificat 71 de persoane fizice si juridice si pentru neregulile constatate au aplicat 41 sanctiuni contraventionale in suma de 4 670 de lei. In Baia Mare, politistii de ordine publica au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea prostitutiei.

Astfel, au fost depistate 17 femei care, in locuri publice, atrageau persoane in scopul intretinerii de raporturi sexuale in schimbul unor sume de bani. Toate au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 8 500 de lei.

Sursa: Emm