Actualitate

Actualizare 4: Traficul pe DN 18 în Pasul Gutâi blocat / Turişti blocaţi şi localităţi fără energie electrică din cauza furtunii care a măturat Maramureşul

Furtuna năprasnică ce a lovit Baia Mare a făcut prăpăd. În doar câteva zeci de minute au fost puse la pământ acoperişuri, au fost smulşi copaci din radacini  şi au fost distruse autoturisme.

În mai multe zone ale municipiului Baia Mare bucăţi din acoperişurile blocurilor au fost purtate de vântul puternic şi trântite la pământ. Pe bulevardul Republicii, bucăţi din acoperişul desprins de furtună s-au prăbuşit în plină stradă, dar şi în curtea Bisericii de Lemn.

 

                   

În zona Cuza Vodă, bucăţi de şarpantă au fost împrăştiate în parcările din zonă, iar mai mulţi copaci au fost rupţi sau chiar doborâţi de furtună. Din nefericire în cartierul Vasile Alecsandri trei autoturisme au fost distruse din cauza furtunii, iar in zona RFN  pană si un semafor a fost pus la pămant.

Potrivit reprezentantilor autorităţii judetene furtuna a creat cele mai mari probleme în zona muncipiului Baia Mare, însă nici în teritoriu pagubele nu sunt de neglijat.

La capitol trebuie menţionat faptul că arborii doborâţi de vânt au blocat circulaţia zeci de minute pe mai multe drumuri din Maramureş: pe ‘ DN 18 prin pasul Gutâi, respectiv drumul judetean care face legatura intre  Baia Mare – Ocna Sugatag.

 

                

Actualizare:

Echipele de interventie de la ISU sunt în teren și acționează în sprijinul cetățenilor pentru eliminarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice periculoase. Potrivit oficialilor  din prefectura Maramures prioritatile acestora sunt deblocarea și asigurarea traficului rutier și pietonal, îndepărtarea copacilor prăbușiți pe autovehicule, acoperișuri afectate de rafalele de vânt.

Potrivit conducerii prefecturii Maramures până la această nu avem persoane rănite, doar pagube materiale.

Și echipele de intervenție de la SC Electrica SA sunt pe teren și intervin pentru alimentarea cu energie electrică a localităților care au ramas in bezna din cauza copacilor cazuti peste firele de curent si a stalpilor care s-au rasturnat. Printre localitățile în beznă se află  Cavnic, Hideaga, Ulmeni, Satulung, Fărcașa, Ardusat, Mogoșești, Satulung, Șomcuta, Borsa.

Rețeaua de telefonie mobilă Vodafone nu funcționează la nivelul județului!

Actualizare 2:

23 de persoane care au blocate de furtuna in timp ce se aflau pe telescaunul din statiunea Suior au fost aduse la sol in siguranta. Echipe de intervenție de la jandarmerie, pompieri si salvamont,  au reusit sa-i coboare din instalatie, dupa ce au stat blocati zeci de minute in telescaunul care s-a defectat din cauza furtunii.

Toţi cei în cauză sunt în afara oricărui pericol – arată oficialii prefecturii Maramureş

Actualizare 3:  Drumul naţional 18 care face legătură cu Maramuseul Istoric, prin Pasul Gutâi,  este blocat. Coada de maşini se întinde pe kilometri întregi, iar şoferii spun  se tem  nu rămână fără benzină sau ca nu cumva copacii de pe marginea drumului afectaţi de furtună  se răstoarne peste maşini.

Actualizare 4 : Echipaje de poliție rutieră sunt prezențe pe DN 18 și dirijează traficul rutier pe DJ 184 Cavnic-Baia Mare. Se intervine cu utilaje pe DN 18, pe un sector de trei km blocat de copacii prăbușiți de rafalele puternice ale vântului.

 

Stire in actualizare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *