Cultura

Accent pe istorie: Charlie Chaplin – scene de film chiar și după moarte

Data de 2 martie are o semnificație cel puțin inedită în istoria familiei Chaplin. În această zi, în anul 1978, soția lui Charlie Chaplin era anunțată că trupul soțului său, recent decedat, a dispărut din cimitir. Mai multe detalii la Accent pe istorie.
Charlie Chaplin a avut un destin de filme chiar și după…moarte. Știați că în urmă cu aproape 40 de ani, pe 2 martie, la câteva luni de la moartea actorului, doi hoți de cimitire i-au furat trupul din mormânt?

Charlie Chaplin a murit în ziua de Crăciun a anului 1977, la vârsta de 88 de ani și a fost înmormântat într-un cimitir dintr-o mică localitate de lângă Lausanne, Elveția, unde, de altfel, locuia împreună cu cea de-a patra sa soție și cu cei opt copii pe care îi aveau. Actorul se stabilise în Elveția încă din 1952, după ce la adresa lui fuseseră lansate acuzații care îl clasificau drept un simpatizant al comuniștilor, ceea ce îi putea afecta dreptul de a se reîntoarce în Statele Unite ale Americii.

La început de primăvară, pe 2 martie 1978, soția cunoscutului star de la Hollywood, Oona Chaplin, a primit un telefon de la poliția locală prin care a fost anunțată că trupul soțului ei a dispărut din cimitirul de lângă lacul Geneva, unde fusese înmormântat.

Nu a trecut mult timp și văduva lui Chaplin a fost contactată telefonic de hoți care i-au cerut o răscumpărare de șase sute de mii de dolari pentru corpul soțului ei. Mai mult, cei doi infractori au lansat și amenințări la adresa copiilor. Doamna Chaplin, însă, nu a părut deloc impresionantă, remarcând, se pare, că ,,Charlie ar considera asta, mai degrabă, ridicol.”.

Atitudinea s-a dovedit una potrivită.

Pentru a-i prinde pe hoți, poliția a început să îi înregistreze telefonul doamnei Chaplin și să monitorizeze, de asemenea, toate cele două sute de cabine telefonice din zonă. Peste câteva săptămâni strategia a dat roade și infractorii au fost localizați; erau doi refugiați europeni, unul din Polonia și altul din Bulgaria, care lucrau pe post de mecanici auto. Aceștia reîngropaseră temporar trupul lui Charlie Chaplin într-un lan de cereale situat la nici doi kilometri de casa defunctului.

Hoții de cimitre și-au primit pedepsele aferente, iar corpul actorului a fost repus la locul său inițial de odihnă, de data aceasta, însă, familia sa a decis să îi acopere mormântul cu beton pentru a evita viitoare posibile surprize.

Istoria continuă și, din câte știm, în prezent, Charlie Chaplin se odihnește în pace. (sursa: rfi.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *