Comunitate

A început goana după rechizite! Cât scot părinţii din buzunare pentru acestea

Cu doar câteva zile înainte de debutul unui nou an şcolar, maramureşenii au luat cu asalt magazinele mari şi librăriile pentru achiziţionarea rechizitelor necesare.  Vânzările la raioanele de papetărie au crescut simţitor în ultimele zile, iar părinţii caută ofertele care să fie şi avantajoase dar şi pe plăcut şcolarului .

“ Sigur că părinţii sunt deja în febra pregătirilor noului an şcolar şi au venit în număr destul de mare sa cumpere rechizite. Tocmai de aceea oferta este diversificată şi mai atractivă copiilor, în condiţiile în care experienţă arată că ei ştiu ce anume îşi doresc şi mă refer aici la personajul care stă imprimat pe ghiz dan sau penar’’ spune unul dintre consilieriide vânzări dintr un magazin de specialitate din Baia Mare.

Preţurile unui ghiozdan variază între 30 şi 150 de lei ( cele mai sofisticate), iar în ceea ce priveşte penarele, preţurile variază de la 10 până la 30, 40 sau 50 de lei sau chiar peste, in cazul celor personalizate şi gata echipate. Vine apoi randul caietelor, culorilor, copertilor ….iar lista e destul de lunga.

Aşa se face că puse una peste alta – ghizodanul, penarul, caietele şi celelalte rechizite ajung să scoată din buzunarele părinţilor cel puţin 300- 400  de lei.  Suma cei drept poate chiar să se dubleze în cazul în care produsele sunt personalizate iar părinţii au posibilitatea achiziţionării acestora.

Este însă de remarcat că cei mai mulţi dintre părinţi cumpără în acesta perioada doar articolele şcolare strict necesare, urmând că restul rechizitelor să fie achiziţionate după începerea anului şcolar, respective după ce in cadrul şedinţelor cu părinţii aceştia vor afla care sunt cerinţele învăţătorilor sau ale profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *