Actualitate

Carne posibil provenită din Ungaria, dintr-o zonă de risc cu pesta porcină, găsită într-un depozit din România

foto www.globalmeatnews.com/

Inspectorii sanitari veterinari au făcut verificări în urma cărora s-a constatat că într-un depozit din Timiş s-a găsit carne ce ar fi provenit din Ungaria, dintr-o zonă de restrictie cu risc de pesta porcină africană.


Din primele informaţii, circa 1.200 de kg au fost reţinute de DSVSA Timiş.

Totodată, DSVSA Bucureşti a găsit la comercializare, într-un magazin, o cantitate de până la 30 de kilograme de carne dintr-un lot cu posibilă provenienţă din Ungaria, dintr-o zonă cu risc de pestă porcină africană.

În Ungaria, ţară marcată cu roz pe harta actualizată a focarelor, realizată de Comisia Europeană, pesta porcină africană s-a manifestat doar în rândul porcilor mistreţi, iar una dintre zonele afectate de virus se află la graniţa de nord-vest a României.

Specialiştii amintesc că agentul patogen PPA nu se transmite la om, neexistând niciun risc pentru sănătatea oamenilor nici în cazul contactului direct cu animalele bolnave, nici în cazul în care se consumă alimente ce provin de la porci infestaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *