Vezi VIDEO
Societatii Cuprom, singurul producator de cupru electrolitic din Romania, a carei filiala din Baia Mare se afla in insolventa, i-a fost sistat programul de reorganizare. Decizia a fost luata astazi, 9 februarie, de magistratii de la Tribunalul Bucuresti, dupa ce procedura prezentata initial de administratorul societatii a fost contestata in instanta de trei banci comerciale care au de recuperat creante mari de la Cuprom. Reprezentantul fostilor muncitori de la Cuprom Baia Mare, Ioan Coza, a mentionat ca decizia de astazi intarzie pana in toamna platile compensatorii pe care firma le datoreaza angajatilor.
Programul de reorganizare al societatii Cuprom Baia Mare a fost sistat pana in 21 septembrie, au decis astazi magistratii Tribunalului Bucuresti, dupa ce trei banci comerciale au contestat proiectul pe care l-a depus initial firma producatoare de cupru. La proces a fost prezent si liderul de sindicat Ioan Coza, care ii reprezinta pe fostii muncitori de la combinatul din Baia Mare, pusi pe tabelul creantelor pentru a-si recupera platile compensatorii.
„Astazi a fost un proces la Bucuresti in care s-a hotarat soarta contestatiei facuta de catre trei banci care au contestat toata procedura asta de insolventa si proiectul de reorganizare”, a explicat reprezentantul fostilor angajati de la Cuprom Baia Mare, Ioan Coza, fost lider de sindicat.
Decizia instantei din Bucuresti, comunicata cu putin timp in urma de reprezentantul fostilor angajati ai combinatului din Baia Mare, intarzie platile compensatorii restante pe care Cuprom le are catre ultimii disponibilizati.
„Se blocheaza banii pe care noi trebuia sa-i luam, pe care ni-i datoreaza firma Cuprom. Deci, noi suntem trecuti pe tabelul creantelor, iar faptul ca s-a amanat pana in 21 septembrie inseamna ca se sisteaza programarea platilor societatii catre angajati si restul creditorilor”, a mai spus Coza.
Procedura de insolventa a Cuprom Baia Mare a fost admisa de magistratii Tribunalului Bucuresti in 3 decembrie 2008, la solicitarea unei firme de consultanta care avea de recuperat 5.000 euro. La vremea respectiva, muncitorii de la Cuprom Baia Mare au reclamat faptul ca intrarea in insolventa ar fi un tertip al conducerii societatii pentru a intarzia platile compensatorii, care nu au fost achitate in totalitate nici pana acum, desi exista o sentinta judecatoreasca in acest sens.
Sursa: Catalin Vischi