Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca nu exista probe sau indicii ca falsul privind etichetarea carnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul Romaniei. ”Nu exista niciun indiciu care sa confirme ca etichetarea gresita ar fi avut loc in Romania, la unitati sau pe teritoriul Romaniei”, a spus Constantin. In Romania exista 35 de abatoare autorizate pentru sacrificare cabaline, insa, potrivit afirmatiilor ministrului Agriculturii, doar doua unitati au fost anuntate de partea franceza ca posibil implicate, o unitate din Botosani si una din Brasov.
Agentia Britanica pentru Siguranta Alimentara (FSA) a anuntat joi, 7 februarie, ca a descoperit ca lasagna marca Findus, care ar trebui sa contina carne de vita, continea in anumite cazuri chiar 100% carne de cal, iar acest produs era fabricat de compania franceza Comigel.
Presedintele companiei franceze Comigel, Erick Lehagre, a anuntat vineri ca produsul, respectiv carnea de cal folosita in lasagna considerata de vita, provenea de la un producator roman. De asemenea, grupul agroalimentar suedez Findus a acuzat furnizorul de carne pentru lasagna, societatea franceza Spanghero, ca a livrat carne de cal din Romania cu mentiunea ”carne de vita”.
CITESTE SI:
- SCANDAL – Reuniune de criza in Franta privind carnea de cal ajunsa pe rafturile magazinelor britanice
- SCANDAL – Carne de cal din Romania in loc de carne de vita, descoperita in lasagna din Marea Britanie
Sursa: Agerpres