Vezi VIDEO
Reorganizarile impuse la nivel national in ceea ce priveste Directiile de Finante Publice lasa fara loc de munca mai multi finantisti maramureseni. Cu toate ca in urma cu cateva saptamani conducerea institutiei sustinea ca persoanele care au primit preavize de concediere vor fi transferate la o alta structura si ca nu se pune problema de disponibilizari, pana la urma 19 angajati din cadrul institutiei au ramas fara slujba. Cu sabia lui Damocles deasupra capului este si personalul Garzii Financiare Maramures, care nu stie ce soarta va avea institutia unde lucreaza incepand din aceasta toamna.
Crearea Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Maramures in locul Directiei Judetene a Finantelor Publice a adus si o serie de schimbari in ceea ce priveste personalul. Astfel, zeci de pozitii au fost sterse din organigrama noii institutii, iar angajatii au fost nevoiti sa isi gaseasca noi locuri de munca sau sa se pensioneze. In aceste conditii, 19 persoane au ramas fara loc de munca.
„Dupa reorganizare, avem Administratia Finantelor Publice Maramures, care are 420 de posturi aprobate. In ceea ce priveste structura, din 56 de persoane, 19 persoane au plecat la Directia Generala a Finantelor Publice, la regiune la Cluj, o persoana s-a transferat la primaria Salistea de Sus, trei colegi de-ai nostri au ajuns in structura ANAF in urma unor concursuri si 33 au fost efectiv disponibilizati. Din aceste 33 de persoane, 14 persoane s-au pensionat sau sunt in curs de pensionare la limita de varsta sau la cerere, deci discutam de 19 persoane care sunt fara loc de munca”, a evaluat situatia Teodor Luputi, directorul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Maramures.
Cu o situatie dificila se confrunta si Garda Financiara Maramures, dupa ce angajatii au fost informati ca institutia va fi desfiintata pana la finalul lunii octombrie. Conducerea a fost nevoita sa acorde concedii de odihna si zile libere pentru personal, nefiind bani pentru plata orelor suplimentare, insa acest fapt a dus la majorarea volumului de munca si la functionarea la cote de avarie.
„In aceasta luna nu am reusit sa ne atingem toate obiectivele, in principal datorita procesului de restructurare, astfel pana la finele lunii octombrie 2013 trebuie sa acordam intregului personal atat concediul de odihna, cat si recuperarea timpului suplimentar, in momentul de fata mai avem de recuperat 484 de ore suplimentare. In medie, am lucrat cu patru echipaje in luna august si am inceput luna septembrie cu doua echipaje la nivel de judet”, a aratat Grigore Ghiras, comisar-sef adjunct Garda Financiara Maramures.
Conducerea institutiei a precizat ca, in acest moment, 13 persoane sunt angajate la Garda Financiara Maramures. Sase echipaje ar fi trebuit sa functioneze la nivel de judet, insa in aceasta perioada, doar doua dintre acestea desfasoara actiuni de control la agentii economici.
Sursa: Gabriela Kuhajda