![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
In cursul anului scolar care tocmai s-a incheiat, Asociatia “Salvati copiii”, alaturi de reprezerntanti din noua unitati de invatamant, s-au implicat in proiectul “Impreuna pentru o comunitate bazata pe participare, respect reciproc si sprijin”. Elevii si cadrele didactice implicate au facut un “bilant”, dupa un an de desfasurare a actiunilor.
Astazi, 10 iunie, s-a implinit un an de cand in Maramures s-a derulat proiectul “Impreuna pentru o comunitate bazata pe participare, respect reciproc si sprijin”, coordonat de Asociatia Internationala “Salvati Copiii” de ajutorare a tinerilor cu diferite probleme de incluziune sociala.
In acest proiect au fost implicati 6.500 de tineri din 70 de scoli din sase judete – Maramures, Brasov, Iasi, Ilfov, Mures, Suceava – si Bucuresti, care i-au pregatit pe copii si adolescenti pentru participare activa la viata comunitatii locale, dar si la promovarea educatiei multiculturale si interculturale in scolile romanesti. La sfarsitul actiunilor, cei care au facut parte din proiect au fost premiati.
“Cei care au participat au fost premiati de catre Asociatia Salvati Copiii. Proiectul va continua, iar cei implicati vor invata sa realizeze, de ce nu, chiar fotografii, sezatori sau diferite activitati culturale”, a precizat Amelia Baciu, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures.
Elevii au povestit despre experientele lor de-a lungul desfasurarii proiectului. “Am facut parte din trupa de teatru a liceului Emil Racovita. Am jucat intr-o piesa pentru o casa de copii din apropierea liceului. La final, copilasii au urcat pe scena, au primit cadouri, iar dupa spectacol i-am vizitat, ne-am jucat cu ei si au fost foarte fericiti”, a relatat Alexandra Danciu, eleva a Liceului Teoretic “Emil Racovita” din Baia Mare.
Alti membri s-au straduit sa-i constientizeze pe colegii lor de importanta obiceiurilor si traditiilor din zona. “Ne-am implicat in cadrul acestui proiect prin strangerea de obiecte vechi, invatarea unor dansuri populare si am participat la costientizarea elevilor privind importanta obieciurilor populare. A fost o placere pentru noi”, a spus Razvan Candea, elev la Scoala din Dumbravita.
Proiectele vor continua, asigura inspectorul Amelia Baciu, intrucat initiativele elevilor de a comunica si de a-si respecta semenii sunt mai mult decat laudabile.
Sursa: Catalin Tineghe