Procurorul George Margarit, acuzat ca ar fi jucat la poker banii destinati unui flagrant si a luat bani ridicati in timpul unor perchezitii, a fost retinut, azi, 14 noiembrie de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale, in perioada 2012-2013, George Margarit, in calitate de procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Buzau, investit cu solutionarea a doua dosare penale, „nu si-a indeplinit atributiile de serviciu si a cauzat o vatamare a intereselor legale ale mai multor persoane, obtinand un avantaj patrimonial, reprezentand sume de bani si contravaloarea unor bijuterii in cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD si 30 lire sterline”.
Procurorii anticoruptie spun ca Margarit nu a dispus punerea sechestrului asupra unor sume de bani si bijuterii ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate in cele doua dosare penale. De asemenea, procurorul nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la perchezitii, bani pe care procurorul i-a cheltuit ulterior.
Procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui George Margarit, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa decida daca acesta va fi incarcerat.
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat retinerea si arestarea lui George Margarit, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.
Presa a prezentat, in 5 noiembrie, informatii cu privire la o ancheta interna a DIICOT demarata dupa ce Gabriel Margarit, in perioada in care a lucrat ca procuror la DIICOT Buzau, nu ar fi returnat la timp institutiei 10.000 de euro folositi la un flagrant pentru prinderea unor traficanti de hasis.
Dupa finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit sa restituie banii unitatii de parchet, in termen de 14 zile, insa nu a facut-o, astfel ca superiorii sai au dispus verificari interne, potrivit dezvaluirilor din presa.
In urma verificarilor, conducerea DIICOT ar fi constatat ca lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o suma de zece ori mai mare, provenind din banii ridicati in cursul altor anchete.
Sursa: Mediafax