Vezi VIDEO
Presedintele Composesoratului „Viitorul” Satu Nou de Jos i-a facut primarului comunei Grosi plangere pentru abuz in serviciu si incalcarea unei proprietati private. Edilul, care a dispus decolmatarea unui sant de pe terenul asociatiei, afectand o parte din pasunea composesorala si creandu-le prejudicii membrilor composesoratului, sustine ca a facut un bine satenilor din zona, salvand de la inundare un drum reabilitat cu bani europeni.
Politia si Garda de Mediu il cerceteaza pe primarul comunei Grosi pentru incalcarea unei proprietati private prin abuz in serviciu. Sesizarea a fost depusa de catre presedintele composesoratului din Satu Nou de Jos, care sustine ca edilul a dispus executarea unor lucrari neautorizate pe terenul membrilor asociatiei, care transformat o parte din pasunea composesorala in mlastina.
„A dispus niste lucrari, a facut cateva santuri de scurgere a apelor reziduale si menajere de la anumite gospodarii din Satu Nou de Jos, ceea ce ne-a afectat foarte mult terenul, proprietatea privata. Uita acest primar ca deja proprietatea este privata, nu mai poate sa dispuna sau sa ia masuri dupa bunul lui plac”, a mentionat Sorin Gaje, presedintele asociatiei composesorale.
Membrii composesoratului sustin ca, fara sa fi fost intrebati sau macar anuntati de conducerea primariei, din dispozitia primarului, pe terenul lor a intrat o persoana privata cu un utilaj si a sapat niste santuri. Primarul comunei Grosi admite actiunea, insa sustine ca a actionat la cererea unor sateni, pentru a proteja drumul principal de apele scurse de pe versanti si pentru ca tot avea un utilaj in zona.
“Trebuia sa punem o teava acolo, pentru scurgerea apelor, ca statea apa pe drum si sa se deverseze spre santul care era facut cu ani in urma si care era colmatat. La solicitarea cetatenilor, a vecinilor de acolo, cu un utilaj pe care-l aveam in zona, practic, am decolmatat un santulet. Are vreo 30 de metri lungime, apoi se deverseaza intr-o ravena – asa-i configuratia terenului. Intamplarea face ca este pe pasune, indiferent ca e composesorala sau comunala. Trebuia sa salvam drumul! Santul era acolo, dar era colmatat si afecta drumul. Conform unei hotarari de CL, nr. 6 din 10 martie 2010, proprietarul de teren trebuia sa faca acel sant, pentru a nu afecta drumul. Cand sa mai anuntam ca noi eram cu utilajul acolo, am facut o treaba buna”, a motivat primarul Gheorghe Lupan.
Reprezentantul composesoratului din Satu Naou de Jos sustine ca, daca autoritatile la care au depus reclamatia impotriva primarului din Grosi nu vor rezolva situatia intr-un mod multumitor pentru ei, il vor actiona in instanta pe edil pentru incalcarea proprietatii si abuz in serviciu. Oamenilor din Satu Nou de Jos li s-a recunoscut in instanta dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 83 de hectare de pasune in acest an, dupa sase ani de procese.
Sursa: Catalin Vischi