Un om de afaceri din Targu Mures, Mircea Munteanu, primul cultivator de rabarbura din Romania, a infiintat in premiera nationala doua web site-uri care sunt traduse in limbile romana, maghiara, germana si in romani, unul pentru prezentarea beneficiilor rabarburei si unul despre tehnologia Cloud Computing.
„Am infiintat doua web site-uri, unul se refera la prima cultura de rabarbura din Romania – care deja mai are pui prin tara pentru ca mai multi oameni de afaceri m-au cautat si i-am sprijinit in demersurile lor – deci un site care se refera la cultura de rabarbura, www.rabarbura.ro, unde sunt descrise diverse chestii legate inclusiv de retete. si inca un site, Transilvania Cloud, care vorbeste despre tehnologie de ultima ora in ceea ce se numeste astazi Cloud Computing. E vorba de servicii de software. Aceste doua site-uri au in comun fata de tot web-ul european si chiar mondial – pentru ca am cautat pe Internet si nu am mai gasit – au traducerea continutului in limbile romana, maghiara si germana si limba romani”, a declarat omul de afaceri.
Munteanu a spus ca traducerea si in limba romani a celor doua web site-uri este un pas pe care a considerat sa il faca pentru sprijinirea demersurilor pentru integrarea populatiei de etnie roma. Potrivit acestuia, traducerea site-urilor in limba romani, in graiul carpatic, a fost realizata de Rudy Moca, actor, regizor artistic si realizator de emisiuni radio-tv.
Pe site-ul despre cultivarea rabarburei producatorul muresean prezinta atat traduceri ale unor studii efectuate in Germania, cat si aspecte invatate din experienta sa de trei ani in acest domeniu, insa si o serie de retete de mancaruri si deserturi care se obtin din aceasta planta. “Am retete de prajitura traditionala din Ardeal, compot, sirop si mancaruri nu doar la nivel de desert, la nivel de sos pentru gratar, pui la cuptor, taitei cu rabarbura… Toate traduse din germana, pentru ca in Germania, dar si in Anglia, exista o cultura a acestui tip de leguma. Tot efortul acesta il fac singur si de aceea mai incet, dar vor aparea retete cat mai multe”, a aratat omul de afaceri.
Mircea Munteanu a aratat ca in urma cu trei ani a pornit de la 2.000 de plante, cu material saditor adus din Germania, ca in prezent a ajuns la o suprafata de 4.000 metri patrati – rabarbura sa regasindu-se deja in supermarketuri din Targu Mures si Sibiu – si ca intentioneaza sa inmulteasca si soiul autohton, care creste in curtilor oamenilor din zona Sighisoarei.
“Materialul saditor l-am adus pana acum din Germania, de la o ferma din jurul Hamburgului, insa in acest moment sunt in situatia de a produce eu material saditor. Pe de alta parte, am luat decizia de inmulti plantele care exista de sute de ani la noi in zona. Am identificat in sat cateva locuri si voi inmulti soiul autohton. si cel de import se comporta bine, dar sa incercam si soiul autohton”, a subliniat Mircea Munteanu.
Sursa: Agerpres