![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
ACTUALIZARE: Pompieri, paramedici din cadrul SMURD, dar si specialisti in medicina interna au fost mobilizati in aceasta dimineata, de 13 octombrie, in Baia Mare, pentru a acorda ajutor unui barbat de 54 de ani care cantareste 180 de kilograme si care nu a putut sa isi faca analize RMN nicaieri in tara din cauza greutatii pe care o are.
Pacientul pentru care a avut loc impresionanta desfasurare de forte este din Bucuresti si a suferit o complicatie la un picior. Din luna august el a fost purtat de la un spital la altul, fara ca medicii sa ii poata spune exact ce il face sa sufere. Familia sa a relatat ca a pierdut intre timp 14 kilograme, dar nici asa nu a putut fi introdus in
aparatele RMN tubulare care exista la marile spitale din capitala si din tara.
Dinu Constantin a ajuns in Baia Mare dupa ce a aflat ca aici se pot face analize prin rezonanta magnetica nucleara fara a fi introdus intr-o tubulatura. In aceasta dimineata el a fost dus cu ajutorul mai multor angajati SMURD, la clinica baimareana Casa Rusu, in cadrul careia se pot face aceste investigatii medicale de specialitate.
Medicul Marius Peride, care l-a preluat pe neobisnuitul pacient, a precizat ca aparatul RMN cu ajutorul caruia i s-au facut bucuresteanului investigatii, astazi, suporta o greutate de pana la 200 de kilograme. „Examinarea genunchiului dureaza, in acest caz, in jur de 45 de minute. In general, segventele de examinare RMN sunt mai lungi decat cele la computer tomograf. Avand in vedere greutatea pacientului, este o examinare dificila, pentru ca pune la incercare parametrii de constructie ai aparatului. Ca medic de urgenta a mai avut pacienti supraponderali, dar aici, la RMN, pana acum nu am mai avut pacienti cu o asemenea greutate. Probabil, insa, ca dupa acest caz vom mai avea”, a explicat medicul
Sotia bucuresteanului, care a fost si ea prezenta, azi, in Baia Mare a relatat ca in luna august Dinu Constantin a suferit o complicatie la piciorul stang si ca saptamani la rand a umblat pe la diversi medici pentru stabilirea unui diagnostic. Din cauza problemelor de sanatate, barbatul a ajuns de la 194 de kilograme cat avea in vara, la 180. Chiar si asa, a fost dificil sa gaseasca un RMN potrivit pentru analize.
„Sotul meu, pe 26 august, a calcat gresit si a cazut pe picior. Problema nu era cazatura, era greutatea corpului, pentru ca avea 194 de kilograme. Am fost la spital, l-am internat, dar trebuia sa faca un RMN, sa vedem de ce nu poate misca glezna si nu isi mai simte degetele de la piciorul stang. Aceste analize nu am putut sa il facem in tot Bucurestiul, la niciun spital. Prin cunostinte, am dat cateva telefoane, am gasit un singur RMN in toata tare, in Baia Mare. Am plecat ieri dimineata, la 6.30, am ajuns la 3.30, astazi. Sa stiti ca o luna si jumatate ne-am gandit daca va mai putea vreodata sa mai puna jos piciorul, pentru ca doar cu ajutorul RMN-ului se poate diagnistica piciorul”, a declarat Niculina Dinu, sotia pacientului.
La finalul investigatiilor facute astazi, Dinu Constantin a marturisit ca a avut emotii in privinta analizelor. „A decurs totul foarte bine. A fost destul de confortabil, chiar si transportul pana in Baia Mare, pe care l-am facut cu o masina personala. M-am bucurat foarte mult pentru ca am gasit un loc in care sa pot face aceste analize„, a spus barbatul. Rezultatele RMN vor fi prezentate de acesta in Bucuresti, la o clinica specializata, pentru a-i putea fi aplicat un tratament.
„Cel mai greu pacient pe care l-am avut pana acum a cantarit 120-130 de kilograme. Doamna a umblat in toata Romania si nu a gasit un astfel de RMN, pentru ca ori nu suporta masa, ori nu suporta diametrul. In cazul de fata pot sa spun ca inca 10 kilograme ar mai fi suportat. Aparatul ne avertizeaza cat suporta masa. Ne-a spus ca masa lui este supraincarcata, dar, accepta, calculatorul lui permite modificarea si ajustarea la aceste greutati pana la 200 de kilograme”, a explicat, la randul sau, managerul clinicii, Mircea Rusu.
![]() |
![]() |
Sursa: Anca Popescu