![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A sasea editie a Cupei „Gheorghe Demeca” la inot a avut loc la finele saptamanii trecute in Bazinul Olimpic „Gheorghe Demeca” din Baia Mare. Au participat 330 de sportivi de la 17 cluburi din Romania si Ungaria. Din Baia Mare au concurat inotatori de la Clubul Sportiv Municipal si de la Liceul cu Program Sportiv. In total, maramuresenii au cucerit 98 de medalii, dintre acestea 28 fiind de locul I si 39 de locul II. Cumulate, rezultatele au facut din Clubul Sportiv Municipal castigatorul Cupei „Gheorghe Demeca”, dat fiind ca a fost clubul care a adunat cel mai mare punctaj.
Competitia a fost organizata cu scopul depistarii copiilor talentati, precum si pentru verificarea inotatorilor, intarirea relatiilor de prietenie cu orasele invecinate in care se practica inotul si dezvoltarea spiritului competitional – au informat organizatorii evenimentului, Fundatia „Gheorghe Demeca”, Clubul Sportiv Municipal Baia Mare si Directia pentru Sport si Tineret Maramures. S-au acordat diplome si medalii pentru locurile I – III, pe categorii de varsta si probe, iar pentru locurile IV-VI doar diplome. De asemenea, au fost premiate cu cupe cele mai bune trei performante dupa punctaj, pe categorii de varsta.
„Este vorba despre o competitie organizata in memoria fostului si regretatului antrenor emerit Gheorghe Demeca, coordonatorul sectiei de natatie la CSM Baia Mare in perioada anilor ’80. Sectia de inot de la CSM Baia Mare a luat fiinta in 10 ianuarie 1976. Dupa circa cinci ani, sectia de inot era nominalizata intre gruparile sportive de interes national si olimpic. In 1986, Maramuresul avea 16 sportivi in loturile olimpice, majoritatea provenind de la CSM Baia Mare – club care domina inotul romanesc sub conducerea tehnica a renumitul antrenor Gheorghe Demeca. Prin acest concurs, care speram sa devina o traditie, omagiem munca depusa de regretatul antrenor Gheorghe Demeca care, alaturi de alti tehnicieni baimareni, s-a bucurat de un real succes, punand bazele inotului baimarean. Se numara printre antrenorii care au contribuit la dezvoltarea inotului in Romania si la realizarea unor performante de prestigiu pe plan national si international, cum ar fi prima medalie olimpica pentru inotul romanesc, obtinuta la Los Angeles in 1984, prin Anca Patrascoiu – bronz la 200m spate”, a informat antrenorul Claudiu Haidu – CSM Baia Mare.
Date furnizate de Claudiu Haidu.
Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP