Parlamentarul a precizat ca audierea lui Ovidiu Ispir a decurs prost pentru Romania. El a precizat ca, in Comisia de control bugetar a Parlamentului European, candidatul roman a fost supus unui tir de intrebari privind trecutul sau, relatia controversata cu unii dintre liderii liberali, neconcordantele din CV-ul, posibila implicare in devalizarea patrimoniului fostului Birou de Turism pentru Tineret, controalele controversate de la EXIMBANK, pe care le-a semnalat presa din Romania.
Dan Mihalache a declarat ca, spre deosebire de candidatul bulgar, Ispir a trecut de audieri la limita, obtinand 15 voturi pentru, 11 impotriva si o abtinere. El a precizat ca acesta este ”rezultatul” pe care guvernantii romani il obtin ca urmare a nominalizarii prin metode netransparente a candidatilor la importante demnitati europene.
”Grupul socialist din Parlamentul European s-a pronuntat, totusi, pentru validarea propunerii Romaniei, subliniind insa ca, daca pana la momentul votului din plenul Parlamentului vor aparea elemente concrete care sa confirme suspiciunile ce planeaza asupra domnului Ovidiu Ispir, isi rezerva dreptul de a isi schimba pozitia.”
Euroobservatorul se-a exprimat speranta ca guvernul va trage invataminte dupa experienta avuta cu Ispir si va intelege ca ”oamenii propusi pentru posturile din institutiile europene trebuie sa aiba o reputatie ireprosabila”.
Sursa: Ioana Osan