![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare intra intr-un complex proces de modernizare. Liceul va primi de la Consiliul Local aproape doua milioane de lei pentru o noua constructie ce va fi ridicata pe locul vechii sali de sport. Noul spatiu va cuprinde o sala de mese, o alta sala festiva si doua sau trei laboratoare. Conducerea unitatii afirma ca e nevoie de spatiu atata vreme cat, incepand cu anul scolar 2010-2011, in institutia de invatamant va functiona prima clasa de gimnaziu.
Consiliul Local a aprobat un proiect de hotarare care prevede alocarea unei sume de bani pentru realizarea unui centru multifunctional la Colegiul „Gheorghe Sincai”. Constructia se va finanta, in proportie de 98%, din fonduri structurale de la Uniunea Europeana iar 2% din bani vor fi alocati de la Consiliul Local. Lucrarea valoreaza 1.985.492,34 lei (470.072 euro), din care contributia administratiei publice locale este de 85.332,49 lei (20.203 euro).
Directiunea liceului afirma ca vechea sala de sport va fi daramata, urmand sa fie construit un centru multifunctional modern. In planul conducerii liceului este prevazuta si realizarea unei sali de mese, unde atat liceenii, cat si dascalii, vor lua pranzul acolo.
“In locul salii de sport va fi ridicata o cladire cu trei niveluri. La demisol, va exista o sala de mese, care va putea fi utilizata atat de elevi, cat si de profesori, la parter o sala festiva, pentru ca scoala nu dispune in acest moment de asa ceva, iar la etajul I laboratoare. Ne gandim sa mutam laboratoarele de informatica in acel loc, iar in acest mod sa castigam niste sali de clasa libere, pentru ca deocamdata avem tot atatea sali de clasa cate colective de elevi”, a declarat Carmen Anton, directorul adjunct al Colegiului National “Gheorghe Sincai”.
Directorul adjunct a mai explicat faptul ca unitatea va avea nevoie de spatiu cu atat mai mult cu cat, incepand cu acest nou an scolar, care debuteaza la 13 septembrie, va exista, pentru prima data in istoria liceului, si o clasa de-a V-a. Motivul pentru care directiunea a ales sa infiinteze o clasa de gimnaziu este faptul ca se doreste formarea elevilor de la o varsta mai mica si nu neaparat in domeniile specifice liceului, respectiv matematica, informatica sau limbi straine.
“In clasa a V-a, sunt 31 elevi. Am facut, inainte de a se termina anul scolar 2009-2010, o testare. Au fost initial 30 de locuri, insa la evaluare au participat doua surori gemene, una a intrat, iar cealalta nu a fost admisa. Legea ne obliga, insa, sa le mentinem impreuna si atunci a trebuit sa o acceptam si pe cea de-a doua fetita”, explica Anton.
Directorul adjunct al liceului a mai precizat faptul ca “bobocii” vor beneficia de o ora in plus de limba engleza, dar si de o ora optionala de informatica.
Sursa: Catalin Tineghe