Peste 36.400 de taloane gratuite oferite pacientilor pentru a-si putea face analizele medicale in cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei se afla la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures, fara ca cetatenii sa vina sa le ridice. ConducereaCAS este surprinsa de numarul mare de taloane ramase neridicate si spune ca in multe cazuri ar putea apartine unor cetateni plecati in strainatate.
Peste 36.400 de maramureseni nu au intrat inca in posesia taloanelor care le permit sa isi faca gratuit analizele medicale in cadrul programului national de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei. Taloanele au ajuns la CAS, dupa ce destinatarii nu au fost gasiti la domiciliu sau la adresa indicata pe.
”Din discutiile pe care le-am avut cu statistica, cu domnul director Vasile Pop, saptamana trecuta am ajuns la concluzia ca din 1 ianuarie 2007, de cand suntem mebri cu drepturi depline in Uniunea Europeana, exista o miscare fantastica a populatiei”, a precizat directorul executiv Alexandru Bondrea, ca sa explice numarul mare de taloane neridicate.
Maramuresenii care nu si-au primit aceste taloane, desi luna lor de nastere a trecut se pot adresa la Casa de Asigurari de Sanatate Maramures. Pentru a fi siguri ca isi gasesc taloanele la sediul institutiei, acestia trebuie sa acceseze pagina de internet a institutiei – www.casmm.ro – si sa caute informatia dorita.
”Cetatenii au o facilitate cu motor de cautare pe site-ul www.casmm.ro. Site-ul CAS Maramures e unul din cele mai bune din tara si ni s-au cerut informatii si din partea altor colegi din trei judete. Oamenii pot sa caute pe site daca talonul lor se gaseste la sediul institutiei. Noi zicem ca e un mijloc accesibil, deoarece aproape fiecare nepot de pensionari are calculator”, a spus directorul executiv Planificare, dezvoltare si relatii cu furnizorii, Carmen Prodan.
Ea a mai aratat ca ar fi indicat ca si medicii de familie sa se preocupe mai mult de acest aspect si sa fie interesati ca taloanele sa ajunga la pacienti. ”Este in derulare o procedura legata de persoanele care nu au primit taloanele si o alta legata de distribuirea taloanelor in teritoriu, prin implicarea autoritatilor locale. Sunt insa doar propuneri. Sunt medici de familie care ne solicita ei taloanele si e un lucru deosebit pentru ca e comunicarea mult mai usoara cu pacientii”, a subliniat Carmen Prodan.
Sursa: Camelia Tocaci
La alegerile prezidențiale din 2004 eram un copil. Aveam 7 ani și habar n-aveam ce se întâmplă în jurul meu...
Citeste mai mult