![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Vezi GALERIA FOTO
Numerosi de oameni de afaceri, dar si reprezentanti ai ONG-urilor maramuresene au participat aseara, 2 noiembrie, la un eveniment de exceptie. Prima editie a Maramures Business Club a adus in fata antreprenorilor din judet trei speakeri cunoscuti pentru activitatea derulata atat in materie de afaceri, cat si in diplomatie si relatii politice. Acestia au prezentat o serie de idei inovative si solutii pentru problemele intampinate de cei aflati conducerea firmelor in contextul crizei economice mondiale. Evenimentul a pus totodata si bazele unor noi relatii de afaceri intre participantii prezenti, prin crearea unui cadru special de discutii.
“Mediul de business din Baia Mare are oameni activi, oameni dornici de a se implica intr-un proiect care vizeaza interactiune mai multa, o mai mare deschidere a mediului de business local si o mai buna colaborare intre noi toti – reprezentanti ai mediului de business local”, a aratat, în deschiderea evenimentului, Ciprian Borsan, fondatorul Maramures Business Club.
Prima prezentare din cadrul conferintei de business a fost sustinuta de catre profesorul universitar Vasile Puscas, fost negociator sef al Romaniei cu UE in perioada 2000 – 2004. Acesta a adus in discutie tema fondurilor europene alocate romaniei, in contextul „Strategiei Europa 2020”. Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru eMaramures, fostul ministru a marturisit ca vede Maramuresul ca o zona foarte importanta pentru investitii, care ar putea aduce pe termen lung avantaje intregii regiuni de Nord-Vest.
„Din punctul meu de vedere, aceasta intalnire reprezinta o cunoastere mult mai exacta a ceea ce gandeste comunitatea de afaceri in mediul urban si in mediul rural, intr-o zona care, din punctul meu de vedere este extraordinar de importanta pentru investitii, pentru business si, de ce nu, pentru niste programe de viitor care ar putea sa aduca intregii regiuni niste avantaje, eu asa vad”, a declarat profesorul universitar Vasile Puscas.
Cel de-al doilea speaker invitat in fata oamenilor de afaceri din Maramures a fost presedintele grupului Chimica – Alin Fetita. Acesta le-a dat detalii investitorilor despre asa-numita metoda „Turnaround Management”, considerata una dintre solutiile viabile pentru a readuce pe linia de plutire o firma, si aplicata chiar de el in cadrul companiei pe care o conduce de sase luni incoace.
„Avem parte de un eveniment foarte important, adresat managerilor si antreprenorilor, in care cativa oameni importanti o sa le dea niste solutii in vremurile actuale, vremuri foarte tulburi, in care toata lumea cauta solutii. Am venit sa dau un exemplu concret, cu una din companiile grupului pe care le conduc, in care am reusit intr-un timp relativ scurt sa redresam compania. Sigur, am facut doar primii pasi, dar suntem intr-un program masiv de restructurare si intoarcere a companiei si asta este si subiectul speech-ului meu, de «Turnaround Management»”, a explicat presedintele Boardului Management Grup Chimica.
O lectie de antreprenoriat, axata pe solutiile de dezvoltare a afacerilor a fost predata in cadrul importantului eveniment de catre Marius Ghenea – unul dintre cei mai cunoscuti „Business Angel” din Romania. Acesta a precizat ca sprijinirea afacerilor este mai mult decat necesara, in contextul in care acesta strategie este principalul factor care poate ajuta la dezvoltarea judetului si, totodata, a tarii.
„Cred ca este o dezvoltare absolut necesara atat pentru Baia Mare, Maramures, cat si pentru toate regiunile tarii si cred ca este, pana la urma, singura solutie reala pentru Romania de a se dezvolta din punct de vedere economic, stiut fiind faptul ca antreprenoriatul este cel care sta la baza oricarei dezvoltari economice din orice tara”, a precizat profesorul de antreprenoriat Marius Ghenea.
Dupa sesiunile de conferinte, a urmat o degustare de vinuri pentru cei prezenti, iar mai apoi, invitatii au luat parte la o sesiune speciala de intalniri intre oamenii de business. In cadrul acestui „Business Networking”, fiecare invitat a avut posibilitatea sa se prezinte celorlalti si sa inchege, astfel, noi relatii de afaceri.
Maramures Business Club este un proiect fondat de catre Ciprian Borsan, cu scopul de a dinamiza mediul de afaceri si de a dezvolta spiritul antreprenorial in judetul Maramures. Importantul eveniment s-a desfasurat in cadrul Centrului de Afaceri Millennium III, din Baia Mare, iar organizatorul a aratat ca intentioneaza sa reia sesiunile dedicate antreprenorilor si sa transforme intr-o traditie intalnirile investitorilor maramureseni cu specialisti in economie, afaceri si diplomatie.
Sursa: Gabriela Kuhajda