Guvernul a decis, in sedinta de azi – 12 octombrie, asumarea raspunderii in Parlament pe legea Educatiei, a declarat premierul Emil Boc. „Decizia Guvernului este urmatoarea: Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pe legea educatiei nationale. Ce inseamna asta in termeni concreti? Aceasta lege fie este acceptata de catre Parlament si-si urmeaza parcursul legislativ spre Monitorul Oficial, fie daca este depusa motiune de cenzura si este acceptata, Guvernul pleaca acasa”, a spus Boc.
Coalitia de guvernamant, reunita aseara la Palatul Victoria, a decis ca Executivul sa-si asume raspunderea in Parlament pe Legea Educatiei.
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, de asemenea, ca este solidar cu decizia premierului Emil Boc de asumarea a proiectului Legii educatiei nationale in Parlament. El considera ca noua lege creeaza premisele unor „normalizari” in invatamant. Potrivit acestuia, in invatamantul preuniversitar sunt foarte multe elemente de care Romania are nevoie, enumerand printre acestea ”aducerea scolii mai aproape de comunitate, descentralizarea facuta dupa reguli foarte stricte, in foarte stransa legatura cu comunitatea locala ceea ce va creste calitatea educatiei”, a aratat Funeriu.
Ministrul a mai spus ca exista si amendamente adoptate in Comisia de educatie a Camerei Deputatilor, cu care este de acord, dar si unele cu care nu a fost de acord si a sustinut ca factorul politic a fost, in proportie de 100%, cel care a intarziat adoptarea legii educatiei.
Referindu-se la bugetul care va fi alocat educatiei in anul 2011, demnitarul a spus ca acesta va respecta anumite prioritati legate de cresterea calitatii, cele centrate pe elevi, si a sustinut ca MECTS face tot ceea ce poate pentru a avea o cat mai buna alocare bugetara in ceea ce priveste salariile profesorilor, dar „in limitele pe care Romania si le poate permite astazi”.
Sursa: Agerpres