Vezi VIDEO
V-ati intrebat vreodata unde ajung produsele din tutun dupa ce sunt confiscate de lucratorii de la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera? Teoretic, acestea sunt trimise firmelor care le produc, pentru a fi distruse. Reprezentantii Prefecturii Maramures se indoiesc insa de acest lucru, fiind de parere ca tigarile sunt repuse in circulatie, fara ca statul sa aiba niciun profit.
Unul dintre subiectele “fierbinti” discutate astazi, 13 octombrie, la sediul Prefecturii Maramures, in cadrul sedintei de impulsionare a colectarii veniturilor, a fost destinatia tigarilor confiscate de politistii de frontiera din Maramures. Desi legea prevede ca produsele din tutun sa fie distruse de firme specializate, mai exact de cele care le si produc, subprefectul Gyongyike Bondi este de alta parere.
“Insasi firmele fabricante vin si preiau tigarile cu pretextul ca le distrug. Eu cred ca noi lucram pentru ei, nu cred ca le distrug. Credeti-ma ca nu cred ca le distrug!” – a precizat subprefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi.
Reprezentantii Directiei Finantelor Publice Maramures au mentionat ca se incearca modificarea codului fiscal, astfel incat aceste tigari confiscate sa poata fi valorificate de statul roman.
“In doua TIR-uri din care au fost confiscate tigari de contrabanda, valoarea acestora era de 2 milioane euro. Sunt bani multi, va dati seama astfel ce valoare pierdem?” – a intrebat directorul Directiei de Finante Publice Maramures, Teodor Luputi.
La fel de problematica este si situatia produselor din alcool confiscate, pentru ca analizele de laborator in urma carora se permite valorificarea pe piata costa mai mult decat bauturile.
Sursa: Calin Dragomir