VEZI GALERIILE FOTO:
INTALNIREANATIONALA A TINERETULUI CATOLIC 2009 – Sosirea pelerinilor in BaiaMare, Maramures, prima zi – miercuri, 22 iulie (click aici…)
INTC 2009 – Deschiderea oficiala, prima zi – miercuri, 22 iulie (click aici…)
INTC 2009 – Instantanee din a doua zi a manifestarilor – joi, 23 iulie (click aici…)
INTC 2009 – Baia Mare – 26 iulie 2009 (click aici…)
Prezent la Intalnirea Nationala a Tineretului Catolic, ce s-a desfasurat in aceste zile, in Baia Mare, IPS Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla, a facut o afirmatie directa despre cum ar trebuie sa fie biserica acum si peste 20 de ani. Intervievat de Daniel Pop pentru INTC 2009, episcopul a spus ca, peste 20 de ani, conflictele confesionale nu ar mai trebuie sa exista. Despre perioada actuala, acesta a afirmat ca nu ar mai trebui sa fie preoti ”ingineri”, ”arhirecti” sau ”avocati”, acestia avand misiunea de a se ingriji de sufletul oamenilor, nu de constructia de biserici si de procesele de prin tribunale si judecatorii.
„In primul rand, gandindu-ma la viitor, poate multe din conflictele confesionale pe care le avem sa se incheie. Aceasta campanie de constructii de Biserici ne consuma resursele si, de multe ori, ne deviaza atentia de la pastoratie. Sper sa avem o Biserica mai pasnica si proiectata spre cateheza, spre lucrul cu omul; sa lasam la o parte tribunalele, formalitatile, episcopul inginer sau arhitect si sa ne concentram pe linia de pastoratie efectiva”, a spus IPS Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla. Aceasta nu a fost singura afirmatie extrem de directa egata de problemele cotidiene, el vorbind si despre impactul internetului – despre care spune ca propaga cu la fel de mare repeziciune si informatii bune si informatii proaste, despre cresterea numarului celor care incurajeaza euthanasia, dar si despre prolemele tinerilor.
IPS Florentin Crihalmeanu i-a indemnat pe tineri sa fie ca si focul. „La fel ca flacara focului – daca o lumanare este tinuta in jos sau lateral, mereu flacara se indrepta in sus. In al doilea rand, doua flacari unite dau o flacara mai puternica. Sa se uneasca cu acele
persoane care se pot inalta sufleteste, sa caute prietenii bune in viata lor. In al treilea rand, sa nu uite ca de la o flacara se pot aprinde oricate alte flacari, dar fara ca flacara sa se consume. Ei trebuie sa gaseasca in sufletul lor resurse de iubire pentru aprinderea
credintei fara insa a consuma propria flacara in credinta”, a spus acesta in interviul acordat pentru INTC 2009.
CITESTE SI:
Sursa: M.M.