Ancheta in cazul spargerii de la reprezentantele Dacia si Nisssan din Baia Mare inregistrate in noaptea de 12 spre 13 octombrie este in desfasurare, politistii incercand sa dea de urma celor care au intrat in sediul dealerului auto ca in branza, cum s-ar spune in popor. Deocamdata, exista doar indicii pe care oamenii legii incearca sa le puna cap la cap pentru a se lamuri in ce priveste imprejurarile care au facut posibil furtul seifului in care se afla suma de 3.400 lei si 20 de bonuri de masa. Cu explicatii au venit si reprezentantii firmei care au instalat sistemele antiefractie in incinta salonului auto, care au concluzionat ca responsabilitatea incidentului apartine angajatilor dealerului.
In noaptea de 12 spre 13 octombrie, hotii au intrat in cladire fortand cu ranga un geam termopan din spatele imobilului, apoi au spart casieria si au sustras un seif din fier pe care l-au abandonat insa la cativa metri de sediul reprezentantei. Infractorii au patruns si in sediul administrativ al firmei, fara sa isi insuseasca vreun bun din interior, in tot acest timp actionand nestingheriti in ciuda faptului ca salonul era pazit atat de angajatii unei firme de securitate, cat si prin sistem electronic de supraveghere.
Directorul tehnic al firmei care a montat sistemul antiefractie, Sorin Metea, a declarat ca personal a investigat conditiile tehnice in care a functionat alarma. El a precizat ca alarma de la casierie a fost in functiune, iar geamul spart era chiar in raza unui detector de miscare.
”S-a realizat consultarea memoriei de evenimente din centrala de alarma antiefractie si s-a constatat ca la momentul patrunderii in casierie, aceasta era protejata prin activarea alarmei de catre casiera, in seara precedenta. S-a stabilit ca restul cladirii showroom-ului nu a fost protejat prin activarea senzorilor de miscare si magnetici din dotare si implicit si a celui care proteja geamul pe unde s-a produs efractia deoarece in seara precedenta nimeni din personalul ce deserveste obiectivul nu a introdus la plecare codul de armare, asa cum prevede procedura”, a aratat reprezentantul firmei.
El a precizat ca alarma din casierie nu ar fi avut cum sa sune din moment ce nu s-a patruns in interior, seiful fiind extras din perete, printr-o gaura. Sorin Metea a aratat ca ar fi trebuit armat intreg obiectivul, dar personalul salonului auto nu a introdus codul de activare, favorizand infractorii.
Sursa: eMM.ro