Vezi VIDEO
Aglomeratie la Administratia Finantelor Publice Maramures. Numerosi contribuabili s-au grabit sa-si depuna formularele prin care isi declara veniturile obtinute din diverse activitati. Pentru unii agenti economici, termenul limita de inregistrare a declaratiilor a expirat in 10 ianuarie, in timp ce altii mai au doua zile la dispozitie pentru a-si depune declaratia privind veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor.
Finantistii maramureseni au declarat ca in aceasta luna desfasoara o activitate intensa pentru a prelua formularele depuse de contribuabilii din judet. Deja in 10 ianuarie a expirat termenul limita pana la care ar fi trebuit depuse formulare pentru a fi facute mentiuni in cazul unor activitati economice desfasurate in mod independent, dar si pentru cei care solicita scutirea de la aplicarea TVA.Sunt insa maramureseni care vor trebui sa se grabeasca daca vor sa isi depuna la timp formularul privind veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor
„In aceasta luna, pe langa faptul ca este o luna specifica fiecarui contribuabil pentru activitatea pe care o desfasoara, dar se termina un an fiscal si incepe altul. De aceea probabil e o perioada atat pentru noi, cat si pentru contribuabil mai aglomerata si in care incearca sa-si finalizeze situatiile fiscale ale anului trecut si pornirea pentru un nou an. Declaratia 220 este depusa de catre persoanele fizice. Se depune de catre cei care au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor si care au avut mai mult de cinci contracte. Din acest an pentru veniturile realizare din cedarea folosintei bunurilor se datoreaza si contributia pentru asigurari sociale de sanatate”, a afirmat seful adjunct al Administratiei Finantelor Publice Maramures, Stefan Libotean.
Finantistii maramureseni au mai aratat ca acei contribuabili care nu se conformeaza si nu-si vor depune declaratiile la timp risca amenzi de pana la 1.000 de lei.
„Pentru nedepunerea fiecarei declaratii in parte sunt stabilite prin actele normative, in unele cazuri si amenzi contraventionale. Inainte de a aplica acestea, de obicei facem aceste notificari prin care le aducem aminte de obligatiile pe care le au fata de fisc. Amenzile contraventionale difera pot ajunge pana la 500-1.000 de lei, depinde de fiecare in parte”, a precizat Stefan Libotean.
Pe de alta parte, reprezentantii institutiei au mai aratat ca din aceasta luna a fost imbunatatit si programul informatic cu ajutorul caruia lucreaza, in sistemul electronic fiind introduse si modificarile legislative intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2014.
Sursa: Camelia Tocaci