Vezi VIDEO
A sasea editie a Tabarei Nationale de Etnografie si Arta Populara reuneste 100 de tineri din mai multe zone geografice ale tarii si s-a incheiat cu o expozitie inedita a lucrarilor facute de micii mesteri populari. Acestia spun ca pleca din Maramures cu amintiri frumoase si isi doresc sa revina si la anul.
In perioada 9-13 august, circa 100 de tineri proveniti din mai multe judete ale tarii au participat la cea de-a sasea editie a Taberei Nationale de Etnografie si Arta Populara. Inchiderea oficiala a taberei organizata de Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Maramures a avut loc ieri, 12 august, la ora 18.00, in holul Palatului Administrativ.
“Sa dea Dumnezeu ca anul urmator sa ne intalnim, poate si mai multi, la fel de sanatosi, voinici. Cat mai multe tabere de acest gen, trebuie sa se desfasoare pentru a putea tine inchegata aceasta bogatie a Romaniei, care este arta, traditia si credinta”, a spus directorul DJT Maramures, Adrian Todoran.
Timp de o saptamana, invitatii au avut un program incarcat. Pe langa vizitarea celor mai importante obiective turistice din judet, acestia au participat la diferite ateliere mestesugaresti, care au fost amplasate chiar in centrul Baii Mari.
“A fost o experienta de neuitat si mi-ar placea sa particip si in anul urmator”, a spus Alin Cruceat din Sibiu. Cele mai multe picturi pe sticla si sculpturi au continut numeroase motive religioase inspirate din excursiile la manastirile din Maramures.
“In Maramures am vazut o pictura cu Sfantul Nicolae si mi s-a parut destul de simplu de realizat, de aceea am zis sa incerc sa o reproduc pe sticla”, a spus Adreas din Negresti-Oas. La finalul taberei, participantii au fost premiati dupa merit, cu diplome, premii si medalii.
Sursa: Calin Dragomir