![]() |
![]() |
Vezi VIDEO – Plombari facute cu picioarele pe DN 18B
Vezi VIDEO – Gropi pe DN 18B
Plombarile facute pe DN 18B, intre Grosi si Dumbravita, in urma cu circa o luna si jumatate, utilizand o tehnica „ultramoderna”, respectiv picioarele, tarnacoapele si lopetile, si-au dovedit, cum era de asteptat, ineficienta. In locul fostelor gropi, care au fost acoperite, in 19 ianuarie, in cel mai neaos stil cu putinta, au aparut acum altele noi care sunt atat de mari, incat soferii incep sa regrete craterele existente in urma o luna de zile. ”Mixtura stocabila”, material atat de laudat de catre muncitorii firmei Athos, care trudeau sa astupe gaurile din carosabil, pare sa se fi evaporat, iar asigurarile ca acest tip de plombe ar trebui sa reziste un an de zile s-au dovedit a fi… basme.
In vreme de ciza economica, cei care ar trebui sa dramuiasca putinii bani publici isi permit sa ii risipeasca pe lucrari de o trainicie proverbiala. Deja celebrele plombari facute cu picioarele pe DN 18B, in luna ianuarie, au devenit, la propriu, praf si pulbere. Nici urma de „mixtura stocabila” atat de laudata de drumari. Craterele sunt chiar mai mari decat in urma cu o luna, iar cei care au de suferit de pe urma esecului sunt soferii, care sunt nevoiti sa faca slalomuri pe sosea. Viata lor nu este pusa in pericol numai datorita faptului ca in zona nu se poate circula cu mai mult de 10 kilometri pe ora.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
„E rau, foarte rau. Ne rupem toate masinile si sa vedeti mai incolo cum e soseaua”, a spus un sofer care trecea astazi pe drumul dintre Grosi si Dumbravita.
Contactat telefonic, Mircea Pop, directorul Sectiei de Drumuri Nationale Maramures, a aratat, cu un optimism debordant, ca situatia nu este chiar atat de grava.
„In zona au aparut gropi noi, nu au sarit plombele puse in ianuarie. Oricum, nu ar fi probleme pentru ca plombele acestea sunt provizorii. Eu ma declar multumit de lucrarile facute de Athos in Maramures”, a spus acesta.
Directorul Sectiei de Drumuri Nationale nu a putut sa ofere detalii despre pretul mixturii stocabile care a fost folosita la plombarea gropilor de pe DN 18B, aceste rezumandu-se sa spuna ca nu costa mai mult decat asfaltul utilizat in mod obisnuit pentru astfel de lucrari. Potrivit ofertelor postate pe internet de catre firme care importa acest tip de material, un kilogram de mixtura stocabila costa 0,33 euro (1,39 lei). La 25 de kilograme de material se acopera circa un metru patrat, la o grosime de circa 18 milimetri.
CITESTE SI:
DOREL RELOADED – Plombari facute cu… picioarele pe DN 18B, intre Grosi si Dumbravita (VIDEO)
Foto (c) eMM.ro
Video (c) eMM.ro
Sursa: Andrei Gherghel