![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Vezi GALERIE FOTO
„Nimic nu-i mai de ras ca plansul/In ochii unui luptator. O lupta-i viata; deci te lupta/Cu dragoste de ea, cu dor”, a scris George Cosbuc. Categoric, drumarii care s-au aflat aseara, 16 mai, la lucru in cartierul Sasar din Baia Mare n-au auzit de poezia “Lupta vietii” a scriitorului bistritean, dar, totusi, i-a mobilizat intr-o asemenea masura incat s-au apucat sa asfalteze pe furtuna. Pe o ploaie torentiala si la lumina fulgerelor care brazdau cerul, cativa muncitori ai firmei alese de Primaria Baia Mare sa repare drumurile din cartierul Sasar s-au apucat sa toarne bitum cu mult sarg, deloc incomodati de vremea cainoasa de afara.
Stupefiati si fara replica au ramas baimarenii care locuiesc pe strada Luptei din Baia Mare, care dupa ce i-au vazut pe muncitori cum pierd vremea toata ziua, i-au gasit pe inserat la lucru, tocmai cand turna mai tare afara. Unii dadeau la lopata, altii nivelau covorul asfaltic cu ajutorul unui compresor, iar cativa priveau, incercand sa se fereasca de stropii desi de ploaie sub haine. Unii baimareni au trecut pe langa ei si au privit cu mirare desfasurarea de forte, gandindu-se probabil la insemnatatea zicalei: “Cine seamana vant culege furtuna”.
Autoritatile locale nu prea au avut explicatii cand au aflat de inedita metoda de asfaltare, la fel cum s-a intamplat si anul trecut, cand tot drumarii baimareni au fost filmati in timp ce turnau bitum cu polonicul pe bulevardul Unirii ori intindeau cu o creanga de brad smoala pe marginea drumului. Totusi, un responsabil au gasit: seful muncitorilor care le-a comandat asfaltarea pe furtuna.
”Orice lucrare de a turna un covor de asfalt trebuie sa fie confirmata in prealabil de catre dirigintele de santier. Daca s-a intamplat ceea ce imi spuneti, inseamna ca dirigintele nu avea cum sa dea acea confirmare pentru a se incepe turnarea, deci lucrarea nu va fi confirmata la plata ”, a declarat city managerul Vasile Barbul, cand a aflat de situatia de pe strada Luptei.
Oficialii Primariei Baia Mare s-au limitat in a spune ca, in cazul in care lucrarea nu va fi de calitate, nu o va plati firmei executante. ”Au fost multe situatii in care s-au facut lucrari neconforme si ele au fost refacute. Au fost scoase si refacute”, a mai spus city managerul Vasile Barbul.
Reprezentantii municipalitatii au aratat ca orice lucrare, de la plomba cea mai mica si pana la interventiile complexe, au garantie doi ani, timp in care societatea executanta trebuie sa execute lucrarile de reparatie pe cheltuiala proprie. Asadar, si in urmatorii doi ani, drumarii vor avea de lucru, iar vorba lui Caragiale: ”Si dai, si lupta” le va fi motto-ul.
Sursa: Ioana Osan, Anca Popescu